Жители на „Драгалевци“ на протест срещу липсата на канализация

  • 03 август 2016 11:08

  • 1700
  • 1
Жители на „Драгалевци“ на протест срещу липсата на канализация
© Булфото Архив

Жителите на столичния квартал „Драгалевци“ излизат на протест тази вечер. Те ще изразят недоволството си от липсата на канализация, от неприятната миризма и застрояването. Хората от квартала са против и разширението на метрото, което заплашва да унищожи зелените площи в района.

През лятото проблемите в един от най-предпочитаните квартали в София се задълбочиха. Заради липсата на канализация, в някои части се събират мръсни води, което засилва неприятната миризма. Жителите на „Драгалевци“ алармират, че ако общината не вземе навременни мерки, ще последва екологична катастрофа.

„У хората се надига желание да се наложи мораториум върху строителството, докато не се реши проблемът с канализацията“, заяви пред БНР Влади Иванова от Инициативния комитет. Тя предупреди, че протестът няма да е единствената стъпка за живущите в квартала.

От своя страна кметът на община Витоша инж. Тодор Петков обясни пред БНР, че разбира треговогите на хората.
„Аз самият живея в „Драгалевци“ и търпя всичко това, което и всички останали. Не съм обещавал, че ще има канализация в този мандат. За мен ще е успех, ако в този мандат колекторът стигне до „Драгалевци“, заяви той. Петков обаче подчерта, че има финансови ограничения за реализацията на проекта.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1700 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.08.08 | 08:03

1
Защо баровците не си направиха когато строяха дворците там преди 20 години?!

Добави коментар

Водещи новини