Бедстващо семейство отказа социални помощи

  • 05 декември 2011 18:00

  • 755
  • 0
Бедстващо семейство отказа социални помощи
© Булфото

Социални работници посетиха бедстващо семейство в Благоевград, което живее с двете си деца от години в стая без вода и ток.

Руска и Асен Миленови са безработни от години. Те имат две деца - Росен и Виктория, ученици в четвърти и шести клас, пише "Труд".

Руска работила като шивачка в цех, а Асен като строителен работник. Двамата били съкратени и добър човек ги приютил с децата им в строеж в ж.к. Струмско на Благоевград. Проблемът е, че двамата нямат благоевградска адресна регистрация и заради това не могат да бъдат нито картотекирани, нито социално подпомогнати.

Служителите на социалните служби обаче им предложиха апартамент, в който родителите да живеят отделно от децата, но семейството отказа. Те обясниха, че искат работа и пари, а не помощи. Но и не попълват документи за благоевградско жителство.

Казусът е труден за решаване, защото децата им живеят в лоши битови условия, нямат ток, компютър, телевизор или лична стая. Хлапетата ходят на училище, но живеят в една стая 10 кв. м. заедно с родителите. Те обаче не се притесняват от това. За тях социалните ще търсят друго решение - работа. Но ще се види дали родителите ще приемат този вариант.

Руска е от Кюстендил, а мъжът й е от Велинград.

Последвайте канала на

Десислава Станева
755 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини