Жива верига на учители спря въвеждането в длъжност на нов директор в Силистра (снимки)

  • 01 август 2016 14:37

  • 2123
  • 1
Жива верига на учители спря въвеждането в длъжност на нов директор в Силистра (снимки)
© Булфото

С жива верига колективът на Професионалната гимназия по земеделие "Добруджа" в Силистра възпрепятства днес въвеждането в длъжност на новия си директор Мария Илиева.

Протестът на преподавателите е породен от казуса, че на първо място след конкурса за директор първоначално е била обявена Ирена Иванова, тяхна колежка от гимназията.

На следващия ден след интервюто в Образователното министерство, обаче Иванова получава второ решение, че не е спечелила конкурса.

Снимка: Булфото

От днес гимназията става общинско учебно заведение и колективът и заподозря нечисти интереси в провеждането на конкурса. Училището разполага с 2000 декара земи в апетитни терени около Силистра, за които отдавна има интереси от местни бизнесмени, понеже са в регулация. Предстои и ремонт за 1,3 милиона, пари които ще бъдат "разпределяни" от новия директор.

Снимка: Булфото

Последвайте канала на

Novini.bg
2123 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.04.26 | 09:45

1
Не знам какви точно са причините за това, което се случва в Силистра, но мога да твърдя, че проведените в края на месец юли конкурси за директори на училища пораждат много съмнения. Аз самата съм потърпевша, защото след показан един от най- добрите резултати на писмения тест и след като на интервюто отговорих вярно, точно и изчерпателно на всички въпроси, се оказа, че според някои членове на комисията съм \"крайно неподходяща\". Получих достатъчно малко точки, за да бъде назначен този, на когото е обещано. \"Равен достъп\",\"равнопоставеност\" \"прозрачност в управлението\" - това са част от принципите в системата на предучилищното и училищното образование според новия закон. Чл.219 \" Педагогическите специалисти имат следните права: 1. да бъдат зачитани правата и достойнството им\" Само думи на хартия...

Добави коментар

Водещи новини