Тежката техника влиза в София

  • 05 декември 2011 17:40

  • 3832
  • 3
Тежката техника влиза в София
© Булфото

Походът на тракторите продължава. Близо 400 машини вече пътуват към столицата, заради протеста на зърнопроизводителите. Малко след 21 часа тази вечер, 170 от тракторите ще влязат в София, предаде бТВ.

Началната точка на маршрута е бул. „Ботевградско шосе”. Машините ще продължат движението си през моста Чавдар по булевардите Дондуков и Васил Левски и ще спрат пред храм-паметника Александър Невски.

Утре ще се проведе голямо митинг-шествие
, което се очаква да скове столицата. То ще за почне в 14 ч. - без машини, като фермерите ще спрат на площад Независимост пред Министерският съвет.

От Столичната община са издали разрешение протестът да продължи до 17 ч.

Дунав мост остана блокиран за два часа днес

Така ще е поне до сряда, а в четвъртък машините най-вероятно ще се приберат. Утре към София потеглят 50 души от Русенско и по един автобус протестиращи от Разград, Кубрат, Исперих, Силистра и Попово.

„Никой никога с нас не е разговарял, че държавата ще даде национални доплащания на единица площ, ако има възможност”, каза Иван Караиванов, координатор на протеста.

Шести пореден ден границата с Турция при Лесово беше блокирана за два часа

Там се струпаха над 80 тежки машини. Динко Жеков, член на Националния протестен щаб, каза, че утре протестът основно ще бъде насочен към столицата, една част от фермерите ще останат на пътя за Лесово. Друга част от нас ще отидат с автобуси до столицата и ще участват в митинга.

Мнозина пътуващи с автобуси бяха принудени да се прибират до селата в района пеш. Натоварени с риба и подаръци за Никулден. Превозвачите също са притеснени от принудителния престой на границата.

Блокадата на Капитан Андреево се размина

заради липсата на разрешително за мирен протест. Земеделците чоплеха семки и чакаха команда да изкарат машините на пътя. В крайна сметка организаторите решиха - вместо блокади, тръгват с автобуси към София.

„Правителството използва абсолютно всяка възможност, само и само да ни компрометира по някакъв начин, каза Тенчо Тенчев, председател на Регионалната асоциация на зърнопроизводителите Хасково. По думите му тютюнопроизводител от инициативния комитет се е уплашил, че могат да спрат парите за тютюна.

През следващите два дни пътят към Турция до Капитан Андреево няма да бъде бъди затварян.

Последвайте канала на

3832 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
a

2011.12.05 | 23:33

3
nahalnici!!!!!!!!!!!!!!!
bezimenen

2011.12.05 | 23:33

2
mama vi mr1sna tolkova pari polu4avate i o6te iskate. Ne vijdate li 4e pari nqma!!! Te tiq pari da ne se pe4atat ei taka. Ne stiga 4e polu4avate pove4e ot minalata godina, ami i o6te iskat. Hodete da si kopaete nivite NE6TASTNICIIII

2011.12.05 | 21:14

1
През следващите два дни пътят към Турция до Капитан Андреево няма да бъде бъди затварян.

Добави коментар

Водещи новини