Ремонтът на бул. "Витоша" ще приключи в средата на август, обяви Фандъкова

  • 01 август 2016 12:40

  • 2060
  • 5
Ремонтът на бул. "Витоша" ще приключи в средата на август, обяви Фандъкова
© Булфото

Ремонтът на бул. "Витоша" - от бул. "България" до Южния парк с дължина 1,8 км, ще приключи в средата на август. Реконструкцията е на стойност 2,9 млн. лв. от бюджета на Столичната община. Това обяви днес кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, която провери обекта. Първият етап на ремонта на бул. "Витоша" - от бул. "Патриарх Евтимий" до бул. "България", приключи през миналата година.

Кметът Фандъкова припомни на строителната фирма, че ако обектът не бъде готов в срок, неустойките ще бъдат сериозни. Санкцията за всеки ден забавяне е 30 хил. лв. Безкомпромисни сме към изпълнителите по отношение на сроковете и качеството на работа, подчерта кметът. Тя посочи, че по бул. "Витоша" се подменя асфалтовата настилка, трамвайните релси, поставено е ново осветление, тротоарите се обновяват, ще бъде обособена и велоалея. Булевардът ще е чисто нов.

Що се отнася до останалите ремонти в столицата, кметът Фандъкова каза, че навсякъде се работи усилено, обектите се проверяват ежедневно. На първия участък на ул. "Богатица" вече е поставен асфалт, но кметът има забележки по опазването на чистотата. Работи се с удължено работно време и след след като обектът бъде готов, фирмата трябва добре да почисти, включително и околните улици. Цялостният ремонт на ул. "Богатица" ще приключи през ноември, съобщи Фандъкова, цитирана от БТА.

Работи се усилено и по бул. "Владимир Вазов", където се търси начин да бъде направена велоалея, която да се свързва с тази на бул. "Ботевградско шосе" и да бъде част от цялостната велоалейна мрежа на София, каза още столичният кмет.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2060 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
без

2016.08.06 | 17:35

5
Кич, по-кич, най-кич - бул. Витоша гълта като ламя парите на софийските квартали.

2016.08.06 | 16:57

4
Е ,до септемри !После пак ! Ама софиянци са свикнали !

2016.08.06 | 16:57

3
тая курва докога ще я търпим
гошо

2016.08.06 | 16:57

2
Гърбавите съсипаха столицата.
стига вече

2016.08.06 | 16:57

1
Болните от рак умират ,а не вилнеят 15 години.Сигурно ползва БОНИЛАШ за п.утката и радва козметичката .

Добави коментар

Водещи новини