Протестиращите земеделци блокираха Дунав мост

  • 05 декември 2011 13:42

  • 946
  • 0
Протестиращите земеделци блокираха Дунав мост
©

Зърнопроизоводители от областите Русе, Разград, Силистра и Търговище блокираха ГКПП "Дунав мост" днес, след като в събота и неделя протести нямаше.

В 12.00 часа около 100 селскостопански машини тръгнаха от стоянката си на междунарoдния бул. "България" към кръговото кръстовище в Русе. Пред тях вървяха пеша към 50 зърнопроизводители. Първата обиколка машините направиха за около 20 минути. Така те спряха движението и по международния булевард "България", бул. "Тутракан" и главния път за Силистра, като се образуваха колони от автомобили.

В момента машините правят своята втора обиколка. "До 14 часа ще направим и трета, с която ще приключи днешният протест", каза координаторът на протеста Иван Караиванов. По думите му утре на националния протест в София ще се включат 50 зърнопроизводители от Русенско.

Разходите по организацията и охрана на машините, които стоят на стоянка на бул. "България" вече 8 дни се поемат от регионалните организации на зърнопроизводителите, обясни председателят на съюза на зърнопроизводителите от Лудогорието Мариела Йорданова, предаде БТА. Караиванов каза още, че рапицата е провалена заради сушата тази година, а ечемикът и пшеницата, засети след 10 октомври, още не са поникнали.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
946 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини