150 шивачки от голяма фирма напускат заради неизплатени заплати

  • 05 декември 2011 11:48

  • 1325
  • 0
150 шивачки от голяма фирма напускат заради неизплатени заплати
©

Почти всички шивачки от най-голямата шивашка фирма в Сърница са подали с общо искане молба за прекратяване на трудовите им правооотношения.

Това съобщи за Радио "Фокус"-Пазарджик Александър Шопов, областен координатор на КНСБ. От работещите около 200 жени, молби за напускане са подали 150. Причината за тяхното решение е, че от юли месец досега не са им платили нито една заплата и няма никакво плащане от страна на белгийския собственик. Жените излязоха в стачка след една голяма поръчка преди няколко дни. Впоследствие работодателят им поиска да влязат отново и да довършат поръчката, след което да им плати. Имам информация, че жената, която представлява работодателя, им е казала да изкарат поръчката и тогава да напускат, каза още Александър Шопов. Той добави, че и в днешния ден работничките от шивашката фирма не са на работа.

Шивачките ще потърсят неизплатените си заплати от юли месец насам по съдебен ред, заяви Феизе Чауш, председател на синдикалната структура във фирмата. Тя уточни, че всички работещи, без изключение, напускат и това е окончателното им решение. Няма вариант някоя от нас да се върне на работа, защото жените не искат да работят вече без заплащане. От юли месец досега не ни е изплатен нито един лев, като не е спазено и никое от предишните подписани с работодателя споразумения. От лятото досега не сме спирали работа, като юли и август имахме много работа, но за изпълнените поръчки не ни беше заплатено. Сега имаме поръчка от 4000 бройки, с които обаче работодателят няма да успее да ни изплати дължимото, както ни уверява сега, каза още Феизе Чауш.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1325 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини