Проф. Димитър Иванов: Имаме интерес от развиваща се и стабилна Турция

  • 27 юли 2016 07:59

  • 3615
  • 0
Проф. Димитър Иванов: Имаме интерес от развиваща се и стабилна Турция
©

"Социалните мрежи оказват своето влияние върху психиката на хората, те влизат в съзнаниетона деца от 5-годишна възраст до по-големи хора. Това, което се случва в Европа не е война, а е разпад на законови и морални норми и модели, по които сме живяли. Оказва се обаче, че в днешния глобален свят, тези модели на взаимодействие вече не са приложими".

Това заяви професор Димитър Иванов в ефира на БТВ.

"Терористът от Германия реагира по този начин там, не се знае как щеше да реагира в България", каза той по отношение на предстоя на терориста в нашата страна. Това, което стана в църквата във Франция не е масов акт, това е единичен случай", твърди той.

"Службите за сигурност не си общуват, защото няма ред. Борбата с престъпността е високо хуманна задача. Най-активно трябва да работят службите от страните в ядрото на ЕС, а те не си комуникират помежду си", добави Иванов.

"Ние като българи имаме интерес Турция да бъде стабилна държава. Икономическите показатаели на Турция в последните години показват високи резултати. И нека не се правим на разбирачи от политика и международни отношения. И пак повтарям Турция трябва да е стабилна, тя може да си партнира с нас, може и да не си. Актът на насилие там беше нелегетимен", обясни той.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3615 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини