Звездите на Алена проговориха: Варна е умиращ град

  • 21 юли 2016 17:11

  • 34265
  • 6
Звездите на Алена проговориха: Варна е умиращ град
©

Празникът на Варна през периода на социализма е на 27 юли, когато градът е освободен от османска власт през 1878 г. Датата има отлични вибрации и във всички случаи е помагала за развитието на града, както и за добруването на хората в него.

В годините на прехода с решение на Общинския съвет от 1993 г. празникът на Варна започва да се чества на 15 август – църковния празник Успение на Пресвета Богородица, която е патрон на катедралния храм. Това пише за karm-krag.com астроложката Светлана Тилкова, известна като Алена.

Варна е умиращ град! Не, това не са мои думи. С това крайно и стряскащо заключение бях попитана защо морската столица на България непрекъснато запада в последните петнадесетина години, хората са обезверени и въпреки инвестициите общото усещане е за потиснатост и безпътица. Вар­на дори вече отстъпи мястото си на морска столица на Бургас. Какво се случва с Варна? Това е въпросът.

Направих детайлна астрологична прогноза на града въз основа на известната информация по дати и часове, свързана с настоящото ръководство на града. Тя не е позитивна, но няма да я споделя тук, защото изборите за местна власт са на всеки четири години и шансът да тръгнат в различна посока от сега съществуващата не е изключен. В случая астрологичната прогноза за град Варна е второстепенната. Неочаквано за мен проблемът блесна в цялата си сериозност, когато започнах да правя композитните карти, в които трябваше да включа и празника на града.

Празникът на град Варна се чества на 15 август, Успение Богородично, от 1993 година

Празникът на който и да е град или населено място се възприема като ден на неговото възраждане и неумолимо бележи живота на жителите му, в случая варненци, за цялата следваща година, както и за всички бъдни години, в които съответната дата, избрана за празник на града, е почитана. И преди да узнаем какви са номерологичните и астрологичните заложби съгласно датата 15.8.1993, както и на настоящата лична година на града от 15.8.2015 до 15.8.2016, ще изразя огромната си изненада, че за празник на града е избран денят на Успение Богородично.

Варненци, как искате да ви върви, да се развивате, вместо да западате, да се радвате на живота си и да имате работа, след като за рожден ден на своя град сте избрали ден на смъртта? Да, може да е на Божията майка, но това е денят на нейната кончина, в който животът й сред хората е приключил.

Не са нужни никакви астрологични изчисления, за да кажем, че докато денят на Успение Богородично е празник на Варна, повече от трудно ще е възраждането на града.

Единственият начин да бъде променено статуквото и от смъртта да погледнете към живота в реално време е, ако държите града да има празник, обвързан с Божията майка, да го промените на 8 септември – деня на нейното раждане – Малка Богородица.

15 август 1993 г.

В допълнение на казаното дотук и повече от неудачно, сякаш Марко Тотев се е намесил от незримото, празникът на града е сменен през 1993 година. Да беше 91, 92, 94-а, щеше да е по-добре от 1993 година.

Съдбовният път на 15.8.1993 е на силно изразена емоция, заслепяваща разума, блокираща идеите, порива към новото, дръзновението, желанието за развитие. Думите са силни, наситени с чувство и обещания, но без последваща реализация. Категорична съм, че датата на раждане на празника на града е като камък на шия за удавника.

Звездната карта в деня на официалното обявяване на датата 15 август 1993 за празник на Варна ни показва сблъсъка на стремежа към величие на властимащите в този период, надеждата, че Божията майка ще закриля града и неговите жители от незримите си поселения, и желанието за бляскавото благоустройство, което да привлича туристи, с подсъзнателната потребност на жителите на града да се затворят на сигурно място в своя си дом и да си затварят очите за назряващите проблеми, защото така им е удобно и са свикнали да живеят като в предходните десетилетия. Но тогава редът на живота беше друг и няма да се върне. Заради тази дата – 15.08.1993 г., Варна е спряла своето развитие и живее със спомените от миналото, неспособна – и като гражданство, и като администрация, която и да е тя, да стъпи на верния път в настоящето към бъдещето.

Номерологичното значение в деня на раждане на празника 15 август изисква от жителите на града и градоначалниците да постигат целите, които си поставят – лични и обществени, само по честен начин и никога за сметка на нечий провал или страдание, защото така повелява числото 15, заради което всеки опит за непочтеност води до бързо наказание за проявилите го, но и за целия град.

Например през февруари 2013 година – в лична година на ново начало за града, но в месец на Съдбовно подчинение, такт, разсъдък и разумни действия, водещи към възход, във Варна избухнаха протести, довели до запалването на българското знаме и на конституцията – може би според протестиращите знак за смелост и свободно волеизявление, но за незримия свят това е престъпление срещу държавността, а не срещу тогава управляващите.

Провокираното самозапалване на Пламен Георгиев на 20 февруари е в ден на трудности, породени от странични фактори, довели акта на самозапалване до летален изход. Тази смърт натовари кармата на града и жителите му. И ако за някой това е минало, забравено, за кармата не е. Небето помни и раздава заслужено възмездие, тъй както го стори и в квартал Аспарухово.

Ясно е, че кармата на града е негативно натоварена. Ако не бъде променено мисленето на хората, ако не осъзнаят, че с агресия не се постига добруване, ако не намерят пътя към човешко и нормално съжителство, ако не надмогнат омразата и завистта, особено в професионалната сфера на туризма, където конкуренцията е огромна, няма лъч светлина. Ако обаче се съобразят с тези изисквания, ако преодоляват трудностите, като ги приемат като предизвикателство до 15.08.2016 година, когато приключва най-тежката година за града спрямо предходните 9 и следващите 9 години, ако са сплотени и единни, след това навлизат в година на глобална промяна за Варна. Тя може да е глобална положителна промяна, но постигната с труд, не в очакване на късмет. С активност и правилна политика градоначалниците ще съумеят да променят живота на варненци към по-добро. А намерят ли сили да променят и празника на града, ще бъдат изненадани как сякаш от нищото животът им започва да се променя към по-добро.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
34265 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
баба гицка

2017.01.29 | 13:49

6
как да и върви на Варна като си има тим, а от софия никой не му пука за този град,- - пари от бюджета само за софия, никакви нови инвестиции за Варна а бе НИКАКЪВ контрол - ...........

2016.07.27 | 09:30

5
Тая Алена защо не се гръмне. Аман от шарлатанки гадателки. Такива трябва да се съдят.

2016.07.27 | 09:30

4
kyrvata Alena da go lapa
пффф

2016.07.27 | 09:30

3
Като има кой да вярва на тая милионерка...
умрялата Врачка

2016.07.27 | 09:30

2
Поредната врачка със простотиите си сега трябва гражданите и кмета на Варна да заведът дело за обида подписки срещу тая измамница
умрялата Врачка

2016.07.27 | 09:30

1
Поредната врачка със простотиите си сега трябва гражданите и кмета на Варна да заведът дело за обида подписки срещу тая измамница

Добави коментар

Водещи новини