14-годишен пианист свири на улицата, събира пари за конкурс

  • 21 юли 2016 10:43

  • 2555
  • 0
14-годишен пианист свири на улицата, събира пари за конкурс
©

Малък музикант се превърна в истинска сензация във Варна. 14-годишен пианист от Шумен свири всеки ден на входа на Морската градина, за да събира пари за участие в международен музикален конкурс, съобщава Нова телевизия.

Тонислав свири по 12 часа на ден, а това отдаване на музиката му носи две първи места само през тази година. Най-много обаче се гордее с приза си от Националния конкурс „Децата на България". Там печели сърцата на публиката и на журито, сред които е и известният пианист и преподавател проф. Ростислав Йовчев, с изпълнението си на Опус 9 на Шопен.

„Музиката на Шопен, романтичната музика - това е нещо изключително", казва Тони. И пояснява, че да свири толкова трудни произведения на неговата възраст не е трудно, защото „възрастта не се определя от физическия изглед, а от психическата насока".

Тони свири пред стотици минувачи в Морската градина всяка вечер. Твърдо решен е да продължи да печели призови места в конкурсите, но за да се случи това, са нужни средства. Вече е пропуснал престижните „Вива пиано" и Гранд При „Виртуозо" в Лондон, защото таксите и разноските са непосилни за семейството му. Има покана да участва в Международния конкурс „Атанас Стоянов" в София през октомври и затова всяка вечер свири.

„Таксата е висока за нас, за нашия бюджет. Освен това ние трябва там да пренощуваме някъде, защото конкурсът ще е два дни и трябва по някакъв начин да подпомагам самия себе си", казва младият пианист.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2555 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини