Неаполският боклук тръгва за Варна

  • 21 юли 2016 09:03

  • 2382
  • 1
Неаполският боклук тръгва за Варна
© GettyImages/Gulliver

Неапол и Палермо намериха разрешение на своите проблеми с отпадъците и то се нарича България. Италианските общини олекват с милиони евро в бюджетите си, но и с хиляди тонове боклук в сметищата си за сметка на две български сметища – във Варна и в бургаското село Полски извор, пише вестник "24 часа", позовавайки се на италиански издания.

Според “Кориере дел медзоджорно” България открай време е предпочитаната дестинация за италианския боклук. И докато Бургас е любимо място за отлежалия боклук, то Варна е предпочитана за пресните отпадъци на Сицилия. България е една от страните в ЕС, в които все още се прибягва до сметищата, които имат най-тежки последици за околната среда, коментира още вестникът.

Операция “Боклук” стартира в Сицилия с адрес Варна, съобщава вестник “Република”, допълвайки че става въпрос за циментов завод до черноморската ни столица. Най-голямото сицилианско сметище в Лентини, което се управлява от компанията Sicula Transport, започва изнасянето на отпадъци за Варна. Първата пратка е от 10 000 тона. Това са пресни отпадъци, събирани ежедневно по улиците на Палермо

Всеки ден гражданите на сицилианската столица изхвърлят 5600 тона боклук. Според “Република” сицилианската фирма праща пробно към Варна първия “колет” от 10 000 тона сухи отпадъци, както и обработени боклуци, подготвени за изгаряне.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2382 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
хъма

2016.08.27 | 17:46

1
Като няма пари за магистрала Хемус, за 2-ри мост над езерото,за околовръстно с естакади и.т.н. , поне нещо да тръгне към Варна. На печелившите :Честито !

Добави коментар

Водещи новини