Психолог: Pokemon Go е поредната стъпка към изкуствен свят (видео)

  • 21 юли 2016 08:42

  • 6179
  • 3
Психолог: Pokemon Go е поредната стъпка към изкуствен свят (видео)
©

Тази игра е най-популярната с т.нар. добавена реалност. Това я прави особено интересна и полезна. Това каза в сутрешния блок на БНТ психологът Панайот Рандев по повод небивалия успех на играта Pokemon Go.

Тази реалност тепърва ще навлиза в нашия живот и чрез тази игра има реална възможност стотици милиони хора да получат достъп до по-интересни неща от сега съществуващите. Общият социален ефект в средносрочен план ще е положителен, тъй като чрез приложението някои от сериозните неща могат да се превърнат в игра, коментира експертът. По думите му, когато играе, човек трябва да има самоконтрол, за да не изпада в зависимости.

Но в по-дългосрочен план до такава степен ще се слеем с тази реалност, че ще има младежи, които няма да излизат с нея от седмици и днешните наркомании ще ни се виждат като детска забава, предупреди психологът.

Това е поредната стъпка на човечеството към един изкуствен свят, който е неизбежен. Добре е по-рано да подготвим себе си и децата си, за да бъдат използвани тези добавени реалности за добро, заяви Панайот Рандев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6179 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.07.31 | 21:49

3
Поредната ИДИОЩИНА! После защо сме болни!

2016.07.31 | 21:49

2
Явно не са успяли да затъпят децата на България и на света, това е поредния опит в действие. НЕНОРМАЛНИЦИ!

2016.07.31 | 21:48

1
Медиите НЕ ТРЯБВА ДА ДАВАТ ГЛАСНОСТ НА ТИЯ ПРЕСТЪПНИ ПРОСТОТИИ!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини