Земеделците: Не сме терористи!

  • 02 декември 2011 18:14

  • 1836
  • 5
Земеделците: Не сме терористи!
© Булфото

Протестите на зърнопроизводителите ще продължат на 6 декември с протестно шествие на 170 трактора, което ще завърши с митинг на площад "Александър Невски".

Това решение бе прието на състоялата се днес в Арбанаси среща на Националния протестен комитет в сектор "Земеделие".

Предвижда се шествието и митингът да продължат и на следващия ден, съобщи пред журналисти Ангел Вукадинов, председател на  Националната асоциация на зърнопроизводителите. В обръщение до гражданите, прието от участниците в срещата се  посочва, че зърнопроизводителите ще бъдат с машините си в София, защото от две години водят с управляващите безрезултатен диалог за правила и прозрачност в бранша.

"Единственият работещ сектор в България е наказан с държавния  бюджет за 2012 г. Наказани сме и от природата с незапомнена суша в резултат на която са компрометирани 10 милиона дка с пшеница, 3 милиона дка с ечемик и 2.5 млн.дка с рапица. Очертават се  загуби за стотици милиони и всичко това втвърдява нашите  позиции", се посочва в обръщението.

"Ние не сме терористи и гражданите на столицата не трябва да се  притесняват, защото както през изминалите девет дни от началото  на протеста, така и следващата седмица организацията ще бъде на  ниво", заяви Вукадинов.

Той уточни, че в шествието ще участват леки машини, а маршрутът ще бъде уточнен на среща на инициативния комитет на  протестиращите с представители на Столична община и Столичната дирекция на вътрешните работи в понеделник, предаде БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1836 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
anapana

2011.12.02 | 23:16

5
нахалници!!!!!!!!!!!!!!!!
богатите също....... стачкуват

2011.12.02 | 23:15

4
Така е не сте терористи ! Просто сте едни "бедни" милионери, решили докато се забавляват да изкарат някой лев отгоре!!! А ние сме наистина страната на абсурдите, да стачкуват богатите , може да се случи само в БГ!!!
енергетик

2011.12.02 | 22:19

1
А какво ще стане ако енергетиците започнат ефективно да стачкуват :)...Дискотека!

2011.12.02 | 22:21

3
Така ли се разбрахте на 6-ти да е? Що не го направихте на 8-ми декември направо да съвпадне със студентския празик и да им направите маршрута през студентски град за да минат и да разчистят пияните тела на студентите :))))) и после да ги закарат в изтерзвителното :))
pf

2011.12.02 | 22:21

2
А защо земеделците не протестират за шистовия газ? В крайна сметка той ще остави тях и цяла България без хляб и чиста вода.

Добави коментар

Водещи новини