Британци дариха 5000 паунда за онкоболни след плувен маратон (снимки)

  • 10 юли 2016 14:52

  • 5837
  • 1
Британци дариха 5000 паунда за онкоболни след плувен маратон (снимки)
© Булфото

Плувен маратон с благотворителна цел организира в Бургас британецът Джон Болгър, който е зет там. Разстоянието от остров Света Анастасия до плажа на нос "Чукалята" преплуваха 39 плувци, като 15 от тях са граждани на Острова.

Таксите за участие в маратона бяха дарени на сдружение "Онкоболни и приятели" за осъществяване на дейностите им свързани с оказване на психо - социална подкрепа на онко болни и техни близки. Събитието се организира с подкрепата на рибарите от рибарското селище и рок група “Силует”, които направиха концерт след маратона.

Първи, разстоянието от километър и 600 метра, премина Кирил Ватев, на 44 години, следван от Благовест Стоилов и Радослав Кичиков. В маратона се впусна и Албена Пенева от Поморие, която е прeтърпяла инсулт и е била 3 месеца в кома, сега с увреждане на двигателния апарат и мозъка, но редовна участничка във всички маратони през последните години.

Най–възрастен от участниците е 69 годишният Греъм Ричърдсън . Организаторът Джон Болгър и групата англичани, които участваха в благотворителната инициатива подариха на сдружението за онкоболни чек за 5000 паунда, а в понеделник ще станат ясни и средствата от кутията за дарения.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5837 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.07.21 | 01:03

1
ПА МНОГО БЕ, ТОВА СА СИ ДВЕ ЗАПЛАТИ ХАХА, АНГЛИЙСКИ СЕЛЯНИ

Добави коментар

Водещи новини