Икономист: Брекзитът е тържество на глупостта (видео)

  • 04 юли 2016 07:53

  • 4205
  • 2
Икономист: Брекзитът е тържество на глупостта (видео)
©

За нашата страна Брекзитът няма да окаже кой знае какво влияние, освен психологическия момент на коментарите по темата и заплахите. Това каза в сутрешния блок на БНТ икономистът проф. Христина Вучева.

Нищо особено няма да се случи конкретно за нас. Иначе за Европейския съюз излизането на един такъв стратегически партньор има голямо значение, добави тя.

По думите на икономиста Лъчезар Богданов по-големите ефекти от Брекзита са какво ще е бъдещето на ЕС изобщо. В последните десетилетия Съюзът се развиваше с идеята, че в него само се присъединяват нови членове, а не излизат. Създадената истерия около референдума във Великобритания доведоха до тържеството на глупостта там, подчерта експертът.

По повод публикациите, че председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето се е обявил за експресно въвеждане на еврото в цяла Европа Вучева посочи, че първо трябва да изчакаме официална информация по темата. България все още чака за "чакалнята" на Еврозоната. Ако Юнкер е казал такова нещо, ние трябва да бъдем приети в "чакалнята", защото там ни е мястото, заяви икономистът.

Лъчезар Богданов уточни, че минималният срок за престой в "чакалнята" на Еврозоната е 2 г. Този процес изисква две страни, трябва да има и ясна воля от всяка страна членка. България трябва да покаже, че влизането в Еврозоната е приоритет за нас, заяви още Богданов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4205 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.07.04 | 23:55

2
Като му гледам снимката на тоя "икономист",раждането му е тържество на аналния секс!

2016.07.04 | 23:55

1
Аман от педали !Беше "гладен " педал ,сега се ояде ,откакто е на краварска хранилка !

Добави коментар

Водещи новини