Вижте версията на шофьора, който вчера си плати глобата към ЦГМ със стотинки (снимки)

  • 30 юни 2016 11:16

  • 4794
  • 4
Вижте версията на шофьора, който вчера си плати глобата към ЦГМ със стотинки (снимки)
©

Вчера от Центъра за градска мобилност разпространиха информация за шофьор, който е платил глобата си за поставена скоба със стотинки и впоследствие е наритал служебната кола на ЦГМ.

Участникът в инцидента се обърна към Novini.bg с желание да разкаже своята версия за случката и да опровергае твърденията на ЦГМ. Публикуваме неговия разказ без редакторска намеса.

"Като един от участниците в случката искам да изкажа "похвалата" си за добре пресъздадения разказ от страна на ЦГМ.
 
Искам да изкажа първо за пореден път некординираните и служещи само във вреда на гражданите закони, които се пишат в нашата държава. Тъй като живея на този адрес на ул. Кирил и Методий от 4 години и си плащах досега винетката за паркиране на стойност 100лв на година без никакви проблеми. Миналата година си купувам нов лек автомобил, който отивам да го регистрирам в КАТ, с новата ми лична карта, с новия адрес. Служителя в КАТ, изобщо не забелязва, че имам нов адрес по лична карта и ми издава големия талон за автомобила на стар адрес. Отивам в ЦГМ да си прехвърля от едната кола на другата винетния стикер и да си платя нови 100лв за следващата година. Нямаше никакъв проблем. Сега една година по-късно, когато искам да си подновя стария стикер, се оказва, че не могло, защото големия талон на колата бил регистриран на друг адрес. И се оказва, че заради недоглеждането на един и новите виждания на служителите в ЦГМ, аз не мога да си платя и да си паркирам в квадратчето дадено от въздесъщото дружество! В същото време обаче от както живея тука, всеки работен ден, цялата улица е пълна с коли, които са с отворени багажници или предни капаци, които си седят необепокоявани от служителите на ЦГМ. Имам и офис и апартамент там и ежедневието с паркирането е едно и също.
 

А ето и всъщност какво се случва на 29.06.

В 8:27ч. получавам смс за сложена скоба на моя автомобил. Обаждам се на посочения телефон на ЦГМ да дойде екипът им. Плащам си със стотинки (единствената вярна информация написана от ЦГМ), на което единия от служителите на име Цветан Стефанов, започва да се мръщи и да не иска да сваля скобата. Обясних му, че това са български пари и ако не ги приема да ми свали скобата без тях. Същия този отиде до скобата отключи я, попита дали ще пратя смс, на което му отговорих, че ще го направя след малко и той отново заключи скобата и каза, че аз вече нямам заплатено паркиране. При което звъннах отново на телефонния номер на ЦГМ и след половин час разговори по телефона им бе наредено да махнат скобата. Като дори имах и касова бележка, която беше издадена в 10:09, а на листчето, което поставят на стъклото пишеше, че втората скоба е сложена в 10:07. Дефакто аз съм си платил дори и за нея, ако съдим по този начин.


В 12:00ч. паркирах на ул. Кирил и Методий 107, отново имаше 4-5 коли с отворени багажници, реших, че ако правилото не важи за едни, не би трябвало да важи и за други. В 12:30 мой служител ми се обажда и ми казва, че отново са ми поставили скоба. Обаждам се да дойде отново екипа. При идването им, на същите момчета от ЦГМ, ги питам защо само на мен са поставили скоба, а не и на дургите, които дори и в този момент си стоят с отворени багажници необезпокоявани. Отговорът на същия служител Цветан Стефанов, беше,че това е личен негов избор, на кой ще поставя скоби. Другия служител на име Цветан Алексов ме лъже, че всички коли с отворените капаци си били пуснали смс-и за почасово паркиране. Двама от тях ги познавам и ги попитах дали са пускали смс, при което отговора и на двамата беше отрицателен. В този момент г- Стефанов ме пита дали ще си платя и аз му отговарям, че ще го направя когато преценя. Този същия се качва в служебната им кола и тъй като аз съм отпред, за да му заснема номера на колата и неговото име, той тръгва и ме удря с огледалото си пред свидетел и от блока, в който живея и пред хора на улицата, които минаваха и гледаха изумено. Казах му да спре, при което той зави наляво и отново ми удари дясната ръка, която в момента ми е обелена от неговите удари. Той се опита да избяга назад, но дойде другата кола от завоя и той спря. След това повиках полиция, за да установи действията на Цветан Стефанов. Дадоха показания и свидетели на цялата случка.

За пореден път се убеждавам, колко некоректно действащо дружество е това, как пишат манипулативни и лъжливи истории, служители им, че изкарват нервите си на улицата и върху хората. Как за едни се действа по един начин, а за други по друг.

Изпращам Ви и малко снимки на същия екип на ЦГМ от Цветан Стефанов и Цветан Алексов, който така стриктно спазват минутата, но не и правилата за движения по пътищата. А също така знаци, който са важна част за мирното пътуване по улиците или разговорите им потелефона докато шофират", завършва гражданинът. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4794 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Пл.Стефанов

2016.07.11 | 09:44

4
В тази държава,администрацията прави всичко възможно,да направи живота на поданниците си,невъзможен.

2016.07.11 | 09:44

3
Подкрепям гражданина,тия от центъра за градска мобилност са пълни боклуци.Само малоумници работят там а и се вижда,че има и заяждане на лична основа с човека.

2016.07.07 | 20:19

2
Хора оправяйте се кой както може.Няма друго спасение.

2016.07.07 | 07:19

1
Егати измисления разказ!!!!!!!Позабавлявах се .

Добави коментар

Водещи новини