Премахват опасните дървета в Банско

  • 23 юни 2016 09:18

  • 879
  • 0
Премахват опасните дървета в Банско
©

Под ръководството на ресорния заместник-кмет на общината Александър Мацурев в Банско се състоя обществено обсъждане във връзка с предстоящо премахване на опасни дървета на територията на града, съобщи пресцентърът на общината. В него са участвали представители на дирекцията на Национален парк "Пирин", на горските стопанства на територията на общината, общински експерти, граждани.

Обсъден е изготвеният анализ на дървесната растителност и набелязаните дървета за премахване поради опасността, която представляват за човешкото здраве и имущество.

"Направената паспортизация на дървесната растителност в гр. Банско установи че някои дървета, намиращи се в централната градска част, са във влошено състояние, което създава съществени рискове за щети от различен характер, е коментирал Мацурев, цитиран в съобщението. Съгласно законовите изисквания, ще започне процедура по премахването им.

Голяма част от набелязаните за премахване дървета са разположени в Градския парк, на пл. "Никола Вапцаров" и ул. "Глазне".

От община Банско припомниха, че в същото време продължава изпълнението на програмата за обновяване на дървесната растителност в града и през отминалата пролет са засадени над 100 фиданки от дървесни видове, подходящи за градски условия.

Последвайте канала на

Нора Виткова
879 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини