Удължават жълтия светофар с 2 секунди заради тежката катастрофа между трамвай и автобус

  • 21 юни 2016 20:39

  • 8078
  • 0
Удължават жълтия светофар с 2 секунди заради тежката катастрофа между трамвай и автобус
© Булфото

От Столичната община ще удължат жълтия сигнал на светофара на кръстовището при бул. „Драган Цанков“ и „Евлоги Георгиев“ от общо 5 секунди на 7.

До решението се стигна, след като снощи трамвай №12 се вряза в автобус на градския транспорт с номер 204. В резултат на инцидента трима души пострадаха леко. Все още не се знае кой е отговорен за катастрофата, но и двете страни се оправдаха с краткото жълто на светофара. „Жълтият сигнал е 2 секунди. Пътят в кръстовището е 30 м, а двучленният автобус е 15 м. В същото време 30-тонният трамвай тръгва, докато рейсът е в кръстовището и не може да спре достатъчно бързо“, обясни техническият директор на фирмата автобусен превозвач Тодор Павлов като уточни, че техният шофьор е преминал на зелен сигнал, пише в. Труд.

От Столичния електротранспорт бяха категорични, че ватманът е потеглил при сигнал за разрешение и не е успял да предотврати удара. „Няма как трамваят да тръгне без разрешение“, обясни зам.-директорът на столичното дружество инж. Иво Василев. Междувременно стана ясно, че шофьорът на рейса има 12 акта за пътни нарушения, 8 от които са съставени, докато е бил на служба.

В социалната мрежа фейсбук пък се появи версията, че ватманът на железницата нарочно е блъснал автобуса, защото отдавна е имал конфликт с шофьора по линия 204. „Това са глупости“, коментира зам.-директорът на Столичния електротранспорт. От КАТ обясниха, че случаят все още се разследва. „Очевидци твърдят, че автобусът е влязъл в кръстовището при червен сигнал“, обясни Тенчо Тенев - началник отдел ,,Пътна полиция“.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
8078 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини