Печелиш 5 бона от хазарт? От догодина в данъчната декларация

  • 30 ноември 2011 21:13

  • 1277
  • 0
Печелиш 5 бона от хазарт? От догодина в данъчната декларация
©

От догодина всеки, който е спечелил от хазарт, тото или лотария над 5000 лв., трябва да ги опише в данъчната си декларация. Същата сума, спечелена на борсата или от сделки с финансови инструменти, също ще се обявява, гласуваха депутатите.

Ако гражданинът няма други доходи през годината, ще подава данъчна декларация само заради тези суми. Приходите от двата източника остават необлагаеми, но чрез декларирането им ще се пресекат спекулациите при ревизии, че необявени доходи са от хазарт или от борсата.

Всеки, който през годината е сменил работодателя си или е бил безработен, няма да има задължение да обявява това пред данъчните. Основните налози за доходите за догодина се запазват със ставка от 10%. Без 5 на сто отстъпка за ранно плащане на данъка - до 10 февруари, ще останат тези, които не се издължават редовно авансово през годината. Мярката е насочена главно към наемодателите, защото за останалите заети работодателят е този, който удържа дължимото и го внася в хазната.

Субсидиите за тютюнопроизводителите и земеделците, които са забавени от 2009 г., да останат необлагаеми и догодина, реши още комисията.

Последвайте канала на

Novini.bg
1277 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини