Психиатър: Не сме в позиция да "разстрелваме" треньорите на Цвети Стоянова

  • 17 юни 2016 18:04

  • 23045
  • 2
Психиатър: Не сме в позиция да "разстрелваме" треньорите на Цвети Стоянова
©

Неизбежно е да се разговаря по този много трагичен случай. От друга страна има невъздържаност и лош стил в медиите, търсене на детайли.Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ психиатърът д-р Николай Михайлов по повод случая със световната шампионка по художествена гимнастика Цветелина Стоянова, която е в критично състояние след падане от шестия етаж.

Ако обществеността чувстваше дълбоко тази трагедия, нямаше да бъде толкова словоохотлива. Хората са склонни към такъв битов вид на комуникация, но официално това любопитство може да бъде травматично за "оцелелите жертви" – близките, момичетата от отбора, треньорите. А и не сме в позиция да обвиняваме или оневиняваме треньорите. Постфактум всичко може да се каже. Не бива да се търси лекомислено вина. Това е нещо като съд без право на защита, като спешно съдопроизводство, чрезвичайка, разстрел от упор.
Злото подозрение, че си доставяме удоволствие чрез тези коментари и че медиите го използват за собствените си себични цели, е наречено от един френски психиатър "общество на спектакъла", коментира д-р Михайлов. Дай Боже, това момиче да оцелее и да има сили нататък да живее, добави той.

Д-р Николай Михайлов коментира и вчерашния брифинг на премиера, президента и министъра на отбраната, на който бе обявено, че България няма да участва в обща флотилия с Румъния, Украйна и Турция в Черно море. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г заседна в политиката дълго, тя влезе в него, той влезе в нея. Инстинктът му и в случая проработи. Изигра блестящо ситуацията за собствена публична полза. Борисов с кратките си и ясни битовизми защити националния ни интерес. А поведението на Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното в случая много поучително за това как не трябва да изглежда българският президент, заяви д-р Михайлов.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
23045 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
af

2016.06.19 | 01:03

2
ЯВНО ПИШЕЩИТЕ ТУК СА ПЪЛНИ ИДИОТИ - ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО е ПСИХИЧНО ЗАБОЛЯВАНЕ КАТО ДЕПРЕСИЯ в различните й форми. ТОВА Е ТОЛКОВА ИДИОТСКО ЗАБОЛЯВАНЕ, при което човек НИ СЕ ВОДИ НИ СЕ КАРА, ТОРМОЗЯТ ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН ОКОЛНИТЕ, ПОБЪРКВАТ ГИ НАПРАВО, ( както д-р Михайлов казва оцелелите жертви) И НАКРАЯ Т. НАР. БОЛНИ РЕШАВАТ И СЕ САМОУБИВАТ - НИЩО НЕ ПОМАГА – ПСИХИАТРИТЕ ЗНАЯТ САМО СИЛНИ ОПИАТИ И С ВРЪЗВАНЕ, НО СЪС СИЛНИ ОПИАТИ И ТОВА НЕ Е ЖИВОТ, ЗАТОВА СЕ САМОУБИВАТ. НАКРАТКО: САМОУБИВАТ СЕ ОТ ИДИОТЛЪК ... но,... живот, от Господа даден
Каро

2016.06.18 | 15:01

1
Ти си по тъп и от този многословен празнословко дето се вихри по националните телевизии а на нас ни казва да си траем.

Добави коментар

Водещи новини