Очакват се краткотрайни повишения на нивата на реките

  • 13 юни 2016 12:53

  • 713
  • 0
Очакват се краткотрайни повишения на нивата на реките
©

Краткотрайни повишения на речните нива се очакват днес, в резултат на валежи, съобщиха от МОСВ. Водните количества на повечето от наблюдаваните реки в страната са около праговете за високи води.

В Дунавския басейн от днес се очакват краткотрайни повишения на водните нива, вследствие на валежи. По-съществени ще бъдат при реките Лом, Огоста и Искър, планинските части на водосборите на Вит и Осъм, горното и средно течение на Янтра, в р. Русенски Лом и добруджанските реки. Утре повишения на речните нива ще има в целия басейн. Понижения на водните нива се очакват на 15 юни.

В Черноморския басейн днес се очакват краткотрайни повишения на водните нива при южночерноморските реки. Утре по-значителни повишения на водните нива се очакват във водосборите на добруджанските реки и горните течения на реките Провадийска и Камчия. Понижения на водните нива се очакват на 15 юни.

В Източнобеломорския басейн речните нива днес ще се останат без съществени изменения. Краткотрайни повишения, в резултат на валежи, се очакват в горното течение на р. Тунджа, в горните части от водосбора на р. Арда, по р. Марица и родопските й притоци. По-значителни повишения утре се очакват в горната част от водосбора на р. Марица. Понижения на водните нива се очакват на 15 юни.

В Западнобеломорския басейн от тази вечер, в резултат на валежи, се очакват краткотрайни повишения на речните нива. По-съществени ще бъдат във водосбора на р. Места и в планинските части от водосбора на р. Струма. Утре се очакват краткотрайни повишения на нивата на реките в басейна, по-значителни - в средните течения на основните реки. На 15 юни се очаква водните нива да започнат да се понижават.

Последвайте канала на

Десислава Станева
713 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини