Шест от 16 майонези се правят без яйца

  • 13 юни 2016 08:07

  • 19777
  • 4
Шест от 16 майонези се правят без яйца
©

Шест марки майонеза от общо 16, предлагани в търговската мрежа, се правят без яйца. Това сочи изследването, направено по инициатива на асоциация „Активни потребители”.

„Най-много ни стресира рецептата, която в България се използва за майонеза”, заяви в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия д-р Сергей Иванов. „Оказа се, че в нашата има много други компоненти, като Гума гуар, гума ксантан, различни консерванти, оцветители и огромно количество въглехидрати”, обясни д-р Иванов.

В американския стандарт за майонеза например нямало никакви въглехидрати.

„Тук има само калории и нищожна хранителна плътност”, заяви д-р Байкова.

По думите ѝ голяма част от Е-тата в майонезата са алергени.

Последвайте канала на

Десислава Станева
19777 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
нищо чудно

2016.06.13 | 22:03

4
в нашата ТЕРИТОРИЯ И САЛАМА ОТДАВНА НЕ СЕ ПРАВИ ОТ МЕСО .

2016.06.13 | 19:43

3
кои са марките, за да знаем какво да купуваме?
Емигрант

2016.06.13 | 12:51

2
Едно от нещата до които не докосвам!

2016.06.13 | 12:16

1
Този не знам къде ги е намерил 10 майонези с яйца, защото аз последно като търсих от всичките, които проверих, нямаше нито една , която да има яйце в нея.

Добави коментар

Водещи новини