Земеделците продължават да протестират

  • 30 ноември 2011 11:37

  • 963
  • 0
Земеделците продължават да протестират
©

Протестиращите земеделци ще решат сами дали да прекратят протестите.

Това стана ясно от думите на Ангел Вукодинов, председател на УС на Националната асоциация на зърнопроизводителите в Министерски съвет след среща при премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Засега протестите продължават. Земеделците искат и публично извинение от управляващите към хората на улицата заради „предизборната лъжа”.

Той заяви, че новината за нотификацията на пръв поглед е добра, но има два основни недостатъка. В ред споразумения, подписани досега, имаше поставени срокове и система за получаване на безакцизно гориво, до момента няма. Дори и посочените суми по принцип не са тези, които изразходва секторът за земеделско производство. Искахме да получим три неща от правителството – ясно извинение за предизборната лъжа според нас и извинение от всички, които говориха в последните дни много неистини за сектора, правила, за да има устойчиво земеделие и изпълнение на финансовата рамка, каза той.

Вукодинов каза още, че се предвижда нотификацията да е от началото на 2012-а, а разходите за следващата година по отношение на горивото в голямата си част са направени, тъй като земеделската година не съвпада с финансовата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
963 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини