Баща инвалид отглежда 11-годишната си дъщеря в ужасяващи условия

  • 07 юни 2016 09:22

  • 27003
  • 0
Баща инвалид отглежда 11-годишната си дъщеря в ужасяващи условия
©

11-годишно момиче живее в Петрич с баща си инвалид в ужасяващи условия. Семейството обитава общинско жилище без ток и елементарни удобства.

Бащата е с отрязан крак, не може да става и изпълнява физиологичните си нужди в стаята. Преди години е паднал по стълбите и е счупил гръбнака си. Жена му го изгонила, а Мими дошла с него. После отрязали крака му. Същото ще се случи и с другия. Нямам личен асистент, понеже в социални грижи има много документи, искат и адресна регистрация, с той живее незаконно, разказва Стоян Димитров пред БТВ.

За него се грижи дъщеричката му и приятели. Мими е навършила 11 години през април. За рождения си ден не е получила подарък, както и за 1 юни. Мечтата й е баща й да се оправи и да си имат дом. Детето си има майка, само че рядко я вижда.

По думите на бащата майката бие детето и взима детските, които проиграва в казино. След развода майката е останала в семейното жилище. Като домоуправител похарчила парите за асансьора и го спрели.

Елена започва да се кара на детето пред камерата на БТВ и го обвинява, че лъжело. Жената твърди, че иска момичето да живее при нея, но всеки път, когато го взимала, то бягало при баща си.

Елена е обект на разследване. Има данни, че е злоупотребявала с американски пенсионен фонд. Община Петрич е наясно със случая на семейството, както и с това, че Стоян живее незаконно в общинско жилище. Предприети са действия за картотекиране на мъжа, за да може да получи жилище като нуждаещ се.

Кметът на Петрич Димитър Бръчков е категоричен, че Стоян няма да бъде изгонен. Трима общински служители, обитаващи общински жилища, вече са помолени да ги освободят, за да живеят в тях социално слаби хора. Социалната служба в града извършва проверка на семейството. Веднъж детето вече е предавано на майката, но след месец избягало. Съдбата му остава неясна до приключване на проверката.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
27003 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини