Бият най - много пловдивчанки

  • 30 ноември 2011 07:05

  • 1743
  • 2
Бият най - много пловдивчанки
©

Най-много жалби за домашно насилие над жени са подадени в Пловдив, а единственият град в България, в който няма нито една жалба за насилие, е Ловеч.

Всяка четвърта българка е жертва на домашно насилие.

Това съобщи Пенка Стоянова от Главна дирекция "Охранителна полиция" към МВР. От началото на 2011 г. до октомври, са издадени 1269 заповеди за защита от домашно насилие в България. 4-5 процента от сигналите са за насилие над възрастни мъже. Между 6 и 9 процента са жалбите за възрастни жени. Същите са показателите и за насилието в Европа, съобщиха от БЧК. 70 процента от случаите на домашно насилие над възрастни жени са извършени от съпруга, партньора или от детето на жената.

47 процента от гражданите на ЕС смятат, че домашното насилие е сериозен проблем, но няма гласност. Най-често сигналите за насилие в Евросъюза са за жени. Насилието е както физическо, така и психическо и финансово.

90 процента от жените, потърсили помощ в кризисните центрове, са жертви на физическо или сексуално насилие. Много по-малко са пострадали от психически тормоз. Това каза за "Новинар" Таня Георгиева от БЧК-Пловдив.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1743 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
кабак

2014.11.24 | 11:45

2
Домашното насилие се върши от безмозъчни кретени,но и жертвата е безмозъчно същество с ниска степен на интелект.Най-често това са комплексирани маргинали,със съдистични наклоности изпитващи оргазмена възбуда при малтретиране на жертвата.От другата страна жертвата е винаги човек с много ниско ниво на човешки стоиности и възприятия - в известен смисъл такъв тип жертва провокира собственното си насилване.Така насилника има самооправдание за съдизма и насилието,който извършва.Тези хора не могат да бъдат превъзпитавани,защото се нуждаят от тази "храна"/нещо,като вампири/.Единствено-денонощен,тежък физ.труд в продължение на години с постна храна/без грам месо/ може да ги преобрази или обезсмърти-чрез метаморфозата на агресивността.Разбира се всичко това е възможно да се постигне в Държава в която психоклимата и благосъстоянието на нацията,стоят на висок пиадестал и е невъзможно тяхните граждани да се разхождат свободно с "мръсно бельо"! Държава в която има правила и норми на поведение,който спазват всички до един без привилегии,неприкосновенност и вето.
stelna krava s 3 teleta podarqvam

2011.11.30 | 09:56

1
xaxaxa krasimirooo ot plovdiv yrod obraboten nima 2 ti maj te 4egarta ? samnqvam se !xoxoxox i kat maj i kat jena i kat travestit si vse gadna , grozna , marmore6ta idiotka !

Добави коментар

Водещи новини