Пожар избухна в парк "Централен Балкан" край Троян (обновена)

  • 28 ноември 2011 17:11

  • 992
  • 0
Пожар избухна в парк "Централен Балкан" край Троян (обновена)
© Булфото

Суха трева, папрат, храсти и шума горят в горската част в Национален парк „Централен Балкан” в община Троян, съобщиха от Министерство на околната среда и водите.

Сигналът за пожар на територията на Национален парк „Централен Балкан" е получен малко след 12,00 часа днес от очевидец в района. Мястото на пожара е над махала Нешковци, община Троян. Към него веднага тръгват шестима служители на Парковата охрана - от юг от Парков участък Клисура, и от север – от Парков участък Троян. В момента те обхождат мястото на пожара от два противоположни подстъпа - местността Букова могила откъм Клисура и махала Нешковци откъм Троян.

Съобщава се за много голям фронт и множество огнища, което създава предположение за умишлен палеж. Дирекцията на парка подготвя сигнал до Районната прокуратура в Троян.

От ОД МВР - Ловеч заявиха пред "Фокус", че пожарът е много високо в местността Букова могила над махала Нешковци в Община Троян. До мястото не може да стигне техника. Очаква се сланата да изгаси пожара, тъй като е лек, но ако е необходимо, има готовност екипи да се качат на място утре сутринта.

Константин Тодоров
992 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини