Огромни задръствания по пътя Пловдив – Асеновград – Смолян

  • 20 май 2016 13:17

  • 1488
  • 0
Огромни задръствания по пътя Пловдив – Асеновград – Смолян
© Булфото

Огромни задръствания се образуват по пътя Пловдив – Асеновград – Смолян, където се премахват опасни скални късове. Това съобщи дежурният в Областно пътно управление, цитиран от Фокус.

Към настоящия момент не са подавани сигнали за пътнотранспортни произшествия. Обрушването на скали по път II-86 Пловдив-Асеновград-Смолян се извършва по цялото трасе, като сега се работи по някои от участъците след Юговско ханче. Движението се извършва само в едната лента и се пропуска поетапно и в двете посоки.

„Има и времеви периоди, в които движението се спира изцяло и в двете посоки, което създава предпоставки за образуването на дълги колони от автомобили”, каза още дежурния. Срокът на въведеното ограничение по пътя и за завършването на обрушването е до 31-ви май

По пътя Асеновград – Смолян се извършват и редица ремонтни дейности, което допълнително затруднява движението. Тунелът при км 33 е затворен за преминаване и в двете посоки, поради извършване на ремонтно-възстановителни дейности.

Ограничението е валидно до 30-ти юни, като движението се пренасочва по обходен път, който се намира отстрани на тунела. При км 39 се извършват ремонтно-възстановителни дейности на тунел, като движението се извършва двупосочно само в едното платно. Ограничението е валидно до 11-ти юли.

Днес от 16:00 до 20:00 часа се ограничава и движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона.

Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), живи животни, бързо развалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим. Призовават се водачите на моторни превозни средства да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, за да се избегнат предпоставки за пътнотранспортни произшествия.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1488 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини