Мобилни камери ще дебнат абитуриентите по пътя Бургас - Слънчев бряг

  • 17 май 2016 11:02

  • 1314
  • 0
Мобилни камери ще дебнат абитуриентите по пътя Бургас - Слънчев бряг
©

Мобилни камери ще следят за нарушители по време на абитуриентските балове по пътя Бургас - Слънчев бряг. Това стана ясно по време на провелата се днес среща с отговорените институции в Заседателната зала на Община Бургас.

По цялото трасе ще има и екипи от сектор „Пътна полиция” към ОД на МВР - Бургас, като полицейски автомобили ще се движат и в самата колона от коли на завършващите 12 клас. Най-концентрирано полицейско присъствие ще има на изхода на Бургас в посока Слънчев бряг, на Поморие и Ахелой. В самия Слънчев бряг автомобилите ще се движат еднопосочно, за да се избегнат задръстванията. В курортния комплекс ще бъдат изпратени служители на „Пътна полиция”, жандармерията в помощ на колегите им от РПУ - Несебър.

Зам.-кметът на Община Бургас Красимир Стойчев съобщи, че ще се изпрати официално писмо до кмета на Община Несебър за съдействие за охрана около заведенията. От общо 22 училища в Бургас, които имат абитуриенти тази година, 18 от тях ще имат бал на 24 май.

Местата, където ще се събират зрелостниците, са пред Пантеона в Морската градина, КЦ „Морско казино”, Флората и в самите дворове на учебните заведения. За по-голяма безопасност на 24 май за един час от 18 часа ще се затвори ул. „Дунав”, тъй като тогава ще се събират абитуриентите от Механотехникума, ул. „Адам Мицкевич” също ще се затвори от страната на Гимназията по транспорт. По време на срещата се акцентира върху превоза на завършващите 12 клас, като се подчерта, че родителите имат отговорност за пътуването на децата им, които са предпочели да се придвижат с автомобил, а не с организиран от училището автобус.

На срещата присъстваха зам.-кметът на Община Бургас Красимир Стойчев, Веселина Таралова, директор "Образование" в Община Бургас, инж. Виолета Илиева, директор на РИО на МОН - Бургас, Веселин Василев, директор УКОРС към Община Бургас, Иван Ишкиев, началник сектор "Пътна полиция" към ОД на МВР - Бургас, Мирослав Кръстев, началник сектор "Охрана и обществен ред" към ОД на МВР - Бургас, директори на училища.

Тази година в Бургас абитуриентите са 1 814.

Последвайте канала на

Калина Христова
1314 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини