ВМРО в Благоевград внася предложение в Общинския съвет за забрана на бурките

  • 09 май 2016 10:27

  • 1264
  • 0
ВМРО в Благоевград внася предложение в Общинския съвет за забрана на бурките
© GettyImages/Gulliver

Общинският съветник от ВМРО-БНД Георги Васев внася днес за обсъждане в Общинския съвет в Благоевград предложение за създаването на нов раздел с наименование "Опазване на обществения ред при дейността на религиозни общности" към Наредбата за опазване на общинската собственост и обществения ред, съобщиха от организацията на ВМРО-БНД в града.

Според вносителя Георги Васев с включването на новия раздел ще се регулират отношенията в тази сфера, ще се осъществява по-сериозен контрол и ще се гарантира спокойствието на благоевградчани.

С въвеждането на регистър на вероизповеданията и на някои ограничения за агитацията ще се осигури възможност всеки гражданин на Благоевград да изповядва своите религиозни възгледи, без да пречи на останалите членове на обществото, коментира той.

Целта на изменението и допълнението на наредбата, по думите му, е да се въведат ред и контрол при дейността на религиозните общности.

Според Васев и ВМРО-БНД за прилагането на измененията няма да е необходимо изразходването на бюджетни средства. С приемането на допълнението ще се ограничи агресивното навлизане на различни религиозни течения, които не са регистрирани по надлежния ред, и ще се осъществи по-сериозен контрол в дейността на регистрираните религиозни общности и вероизповедания, заявяват вносителите.

Една от предложените от Васев промени в наредбата гласи: "Забранява се носенето на облекло и аксесоари, покриващи лицето, както и всички други видове религиозно облекло и символи, които са в разрез с морала и традициите на религиозните общности в Република България".

Ако предложението бъде прието, и в Благоевград ще бъде забранено да се носят бурки, допълват от ВМРО-БНД.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1264 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини