Оставиха Лили Иванова без гроб

  • 27 ноември 2011 08:36

  • 16112
  • 14
Оставиха Лили Иванова без гроб
©

Лили ИвановаЛили Иванова Лили Иванова е родена в гр. Кубрат. Завършила е медицински техникум във Варна, а по-късно работи остана без гроб на стари години. Тя е една от клиентките на частните гробища в Бояна. Примата реши приживе да се подсигури и плати солидна сума, за да си закупи място, където да бъде положена след смъртта си, пише в. "ШОУ".

От 4 октомври обаче “Бояна парк София” е под разпореждането на банка ДСК, където е заложено и цялото имущество на частните гробища, които фалираха. Сега единствено банката може да реши как да се разпореди с предварително запазените и предплатени гробни места.

Самата Лили ИвановаЛили Иванова Лили Иванова е родена в гр. Кубрат. Завършила е медицински техникум във Варна, а по-късно работи не обича да се шуми около решението й да си купи гроб приживе. Тя бе подведена покрай десетките други знаменитости, бизнесмени и депутати, които също решиха да се обзаведат с гробни места за себе си и роднините. Сред потърпевшите е и Младен Мутафчийски. Той е платил 56 хиляди лева за общо 4 гроба в “Бояна”. Малко по-късно построи помпозна гробница за 130 хиляди лева според някои оценки, а според неговите думи за малко над 20 000 лв. Точно до нея са и останалите места за семейството му, както е според желанието му – всички да бъдат погребани на едно място. След фалита на частната фирма обаче също не е ясно какво ще се случи с платените вече места. Последните финансови отчети на “Бояна парк София” сочат, че приходите на фирмата от гробищната дейност са за малко над 1 млн. лева.  Активите са около 8 млн. лева

Един от управителите обаче – бившият депутат от НДСВ - Димитър Ламбовски, твърди, че всъщност става въпрос за много повече пари, и то в евро, а не в лева. Само в строежа на сградите и църквата били вложени около 1, 4 млн. Според договор за възлагане на управлението на заложено търговско предприятие банка ДСК има право да се разпорежда с имуществото както намери за добре. Което ще рече – дори и да го препродава. Така собствеността на вече продадените места остава под въпрос. Кредитът е изтеглен през 2009 г. но две години по-късно вече не е обслужван.

Потърпевш от фалиралото гробище е и нашумелият преди години собственик на инвестиционния фонд "Екуест" Георги Крумов, който също побърза да си осигури гробно място. Макар че от години не живее в България и на практика разпродаде собствеността си у нас, бизнесменът реши след смъртта му тленните му останки да бъдат погребани в родината.

Сред клиентите на частното фалирало гробище е и журналистката и водеща на предаването "Отпецатъци" по БТВ Мира Баджева. Тя е платила 3 хиляди лева за четири урнови ниши. В една от тях вече е прахът на баща й, който почина тази година.

До него пък е прахът на бившия зам.-шеф на ВВС ген.-майор Иван Марков. Потърпевши от проваленото “предприятие” са и основателите му. Преди имуществото да бъде поето от банка ДСК, като собственик на гробището за богати се водеше бившият депутат от НДСВ и настоящ бизнесмен Димитър Ламбовски. Той побърза да даде пример на клиентите си и започна строителството и на собствена гробница, намираща се на метри от тази на Младен Мутафчийски.

С място в Бояна се бе сдобил дори и Младен Михалев – Маджо, чието име се спрягаше като един от скритите инвеститори в частния гробищен парк. Сред ВИП клиентите се нареждаха и семействата на братята Маргини. Твърдеше се, че те решили да инвестират приживе, впечатлени от импозантността на ВИП проекта.

Гробището разполага с 4500 гробни места и с 20 000 – за урни. Клиентите, които закупили гробове, са сключили договор за 99 г. Клауза посочва, че имат право да подновят срока за още толкова след изтичането му. Цената, която всички са плащали, е

7000 евро за гроб без ДДС, 700 - за ползване на урнова ниша. Толкова са платили Лили ИвановаЛили Иванова Лили Иванова е родена в гр. Кубрат. Завършила е медицински техникум във Варна, а по-късно работи, Младен Мутафчийски и останалите клиенти на фалиралото предприятие. Предполага се, че ще трябва да преподпишат договорите си или да сключат споразумение с банката, която управлява заложеното имущество.

Сред инвеститорите е и Росен Дойнов - синът на Огнян Дойнов.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
16112 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
Един

2013.07.05 | 17:19

14
Ако някой все още не е разбрал : Димитър и Мина Ламбовски са едни мошеници, които не се свенят да изкарват пари от нищо, дори от човешкото нещастие! За справка: умишлено предизвикания фалит на частното гробище в Бояна, при който завлякоха и банки, и клиенти. И още: разработената от тях схема, посредством която водят в България чужди лекари, които уж лекували аутизма, и прибират от лековерни родители огромни суми за лечение на децата им.
lolz

2011.11.29 | 00:19

13
Nishto ne e sigorno pri лили иванова,tq kato fenix moje da se digne i haide pak 100 godini jivot :D

2011.11.29 | 00:19

12
тая нее ли безсмъртна?
Свети Петър

2011.11.29 | 00:19

11
Голяма грешка е безсмъртните да си купуват гробове!
Деиниал

2011.11.28 | 23:55

10
Боже богатите само се чудят какво да правят с парите си пред смъртта всички са равни без значение в колко скъп гроб ковчег лежиш пак си два метра под земята и още нещо човек никога приживе не трябва да се занимава с такива неща не е нормално да си купуваш гроб и да знаеш че място ти те чака на всеки дупката си стои друг няма да е запълни и да остане ощетен.
Ivan

2011.11.28 | 23:55

9
S neplateni danaci ste davat tolkova pari za grob,s kolkoto bedniak moje da se hrani cial jivot.
rossen4i4o

2011.11.28 | 23:54

8
място има заеметего че дане стане късно,ако искате може дависе помогне, и без това полза от вас ..... само тор

2011.11.28 | 23:00

7
umrqh da se smeq ot komentarite mnogo sa zabavni....ne sme se li6ili ot humor vse o6te na puk na krizata......

2011.11.28 | 22:58

6
Лиле, и в най-скъпия гроб пак ще те ядат червеите, няма смисъл да се харчиш излишно ! Я по-добре си купи поредната тийнейджърска дрешка и се дръж инфантилно, като типичното изкукало бабе и да не ти пука ! Не бой се за след... ще те закопат, няма да те оставят да смърдиш !
ase

2011.11.28 | 22:29

4
W W W . O R I G I N A L N I.BE - - -Ако си Фен на Футболната игра , влез и закупи своят любим футболен екип 2011/2012 !
медиум

2011.11.28 | 22:58

5
да ви погребат в екипите ви

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини