Община Добрич отличник в бързо предоставяне на отговори по заявления за достъп до информация

  • 27 април 2016 16:33

  • 694
  • 0
Община Добрич отличник в бързо предоставяне на отговори по заявления за достъп до информация
© Gettyimages

Община Добрич е традиционен отличник в бързото предоставяне на отговори по заявления за достъп до информация.

Това отчетоха на пресконференция представители на Програма "Достъп до информация" /ПДИ/. През тази година общината е отговорила в рамките на два часа от получаване на заявлението, изпратено като част от проучването на организацията, каза Кирил Терзийски от ПДИ. В проучването са изпратени 565 заявления по електронен път, с които е поискано предоставяне на копие от акта, с който се урежда организацията и движението но документооборота в институцията. В рамките на законовия 14-дневен срок са отговорили 411 институции, а 74 са предоставили информацията след срока.

Въобще не са отговорили 80 институции, сред които министерствата на вътрешните работи, на финансите и на младежта и спорта, Агенция за приватизация, Комисията за енергийно и водно регулиране, Изпълнителната агенция по горите, Държавната агенция за бежанците, Държавната агенция за българите в чужбина, областните администрации в Бургас, Пловдив и Софийска област, общините във Варна, Харманли, Пазарджик и Видин, посочиха от ПДИ.

От министерствата най-бърз отговор е получен от Министерството на туризма - на третия ден от получаване на заявлението, каза Терзийски. От януари са в сила нови изисквания по Закона за достъп до обществена информация, отбеляза Гергана Жулева, изпълнителен директор на ПДИ. Тя отличи три институции, които вече са изпълнили част от изискванията - Агенция "Държавна финансова инспекция", Агенция по вписванията и Община Добрич.

Последвайте канала на

БТА
694 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини