Община Каварна поиска от министъра на туризма да стопанисва плаж

  • 22 април 2016 10:49

  • 2619
  • 0
Община Каварна поиска от министъра на туризма да стопанисва плаж
©

Община Каварна поиска на среща на туристическия бранш с министъра на туризма Николина Ангелкова безстопанственият плаж "Каварна"-2 да бъде предоставен на общинско търговско дружество, съобщиха от пресцентъра на кметската управа. Министърът съобщи, че на 22 април ще бъдат обявени първите седем процедури за отдаване под наем на плажове, сред които е и "Каварна"-2, посочват от пресслужбата на общината.

"Това е първият летен туристически сезон от много години насам, който е предшестван от активното участие на община Каварна в четири туристически борси със съдействието на Министерството на туризма. Надявам се успешните контакти на изложенията в София, Русия, Румъния и Молдова да допринесат за популяризиране на нашата община като туристическа дестинация и за увеличаване на туристите. Каварна е едно от малкото места по българското Черноморие, които запазиха чара на девствената си природа", е заявила кметът на Каварна Нина Ставрева.

Николина Ангелкова е отбелязала усилията на кметската управа Каварна да се представи на туристическите борси и да създаде възможности за сътрудничество с общини в тези страни.

Лошото състояние на пътната инфраструктура около туристическите обекти и плажове е сред основните проблеми, които бизнесът е поставил на срещата с министъра на туризма и местната власт.

Предприемачите са направили и предложения част от приходите на общините от туристическата такса да бъдат инвестирани в инфраструктурата и това да бъде законово регламентирано.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2619 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини