Организатор се гаври с детски състав и ги завлече с 2400 лв.

  • 25 ноември 2011 06:50

  • 1885
  • 1
Организатор се гаври с детски състав и ги завлече с 2400 лв.
©

Организаторът на фестивала в Банско „Утринна звезда” – Кирил Костадинов, опорочи труда и вярата в доброто на 33 деца от балетно-театралната школа „Спирит”. Измъкна с измама от родителите им 2400 лева повече от обявеното в регламента. Това заявиха група майки и бащи заедно с художествената ръководителка на школата Ирина Хаджиева.

Преподавателката разказа, че Костадинов ги принудил в последния момент да платят такси за участие и за 60 придружители. Освен това си удържал част от събраните пари за хотел, така че менюто на близо 100 души било парче кренвирш и картофено пюре. Мошеничеството се разкрило, когато ощипаните вдигнали скандал на управителя.

Родителите щели да преглътнат това в името на децата си, но станали жертви на истинска подигравка. При награждаването плевенските деца получили единствено поощрителна награда. Когато попитали журито защо, оттам им казали, че Костадинов скъсал протоколите. Той се разпоредил да ги извадят от класирането, защото му дължали пари. Иначе вашите деца бяха с класа над останалите, признали от журито.

Възмутените родители разполагат с финансови документи за платените от тях пари. Те ще информират културното министерство и прокуратурата, защото Кирил Костадинов се канел да организира международен фестивал и в Албена. Освен това във Фейсбук започват набиране на група на измамените от него.

Последвайте канала на

Novini.bg
1885 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.12.01 | 19:17

1
За съжаление и моят коментар за опорочения фестивал "Утринна звезда" няма да е хубав.Откъде ,г-н Костадинов събрахте такова "компетентно жури" включая и вас от доктори и инженери,а не от хореографи и танцьори?Стана ясно,че фестивала е за нетанцуващи.Само такива взеха награди.А деца,които бяха с хореография и замисъл на танца не бяха оценени.Засрамете се! Станахте за смях пред тези деца,които ви изчакаха на крака за да бъдат оценени и да си тръгнат разочаровани.Ине да ми излиза председателката на журито и да им казва да не се сърдят,защото някаква си "стотни "ги разделили от наградата.Това беше смешно,след като видяхме кой взе награди.А и това чакане.....трябваше ли да мине концертът преди награждаването,при положение,че имаше толкова пътуващи ?

Добави коментар

Водещи новини