Българинът с ''Пулицър'': Разбрах от приятели, че съм спечелил

  • 19 април 2016 21:09

  • 3149
  • 3
Българинът с ''Пулицър'': Разбрах от приятели, че съм спечелил
© Фейсбук

Фотографът Стоян Ненов стана първият българин, отличен с престижната американска журналистическа награда „Пулицър". Той е част от екипа фоторепортери на агенция Ройтерс, който заедно с екип фотографи на в. „Ню Йорк Таймс" тази година си поделя отличието.

Фотографът, който в момента се намира по работа в бежанския лагер в Идомени, сподели как се чувства, след като е разбрал за отличието. А също и как е разбрал за него.

"Зарадвах се доста, не съм очаквал нещо подобно. Доста се зарадвах вчера, като го обявиха. Веднага започнаха да ми се обаждат колеги... Знаех, че сме номинирани, участвах до някакъв момент в селекцията на снимките, които сме изпратили - но това се случи преди 3-4 месеца. И оттогава никакви новини. Дори не знаех датата, на която ще обявят наградата. Разбрах от приятели, изобщо не съм следил какво се случва, и изведнъж започна да ми звъни телефонът... И така", сподели Ненов пред БТВ.

Отличеният кадър българският фотограф е заснел през август на гарата на Гевгелия. Той показва как полицай се опитва да попречи на бежанец да се качи през прозореца на влак, с който да замине за Западна Европа.

Наградите „Пулицър" са най-високото отличие в американската журналистика. Тази година те бяха раздадени за стотен път.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3149 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.04.20 | 16:01

3
Тъпулицър

2016.04.20 | 16:01

2
циганин
Mulicar

2016.04.20 | 08:38

1
E taka e kato snima migrantite kolko sa "neshtastni" estestveneo shte zasluji pulicar. Izpylnilo si e zada4ata ku4eto - polu4ava biskvitka ot gospodarq. Prikazki za naivnici. Izvinqvam se za latinicata.

Добави коментар

Водещи новини