Ремонтират денонощно Аспарухов мост

  • 19 април 2016 13:23

  • 1245
  • 0
Ремонтират денонощно Аспарухов мост
© Булфото

Община Варна все още търси варианти как да облекчи трафика на Аспаруховия мост и да намали задръстванията, след началото на дългочаканите ремонти на съоръжението, които започнаха преди два дни. Вероятно кметът на града ще издаде заповед, забраняваща движението на тежкотоварни автомобили по съоръжението в пиковите часове. Ремонтът няма да спира и през нощта, за да може да се приключи във възможно най-кратки срокове, пише Монитор.

На моста ще бъдат разпределени и екипи на КАТ-Варна, които да контролират трафика, заяви зам.-кметът по сигурността на морската столица, Тодор Иванов. „Приоритет са живеещите в квартал Аспарухово, както и работещите там. Всички пътуващи от Бургас ще бъдат отклонявани през обходни маршрути. Създадена е организация транзитният трафик на автомобили, идващи от Добрич, Шумен и Търговище за Бургас, да се пренасочват през Провадия, Девня и Белослав. Създаването на организация на движението не е лесна задача, а и много хора трябва да стигнат до работните си места в района на пристанището, лодкостоянките на рибари и рапанджии, както и на работещите на острова под Аспаруховия мост“, каза Иванов.

От градската управа не са спирали да търсят варианти за оптимизиране на придвижването, увери той. Средно по час и половина е необходимото време на един автобус от градския транспорт да премине 3-километровия мост, призна директорът на общинския превозвач, Злати Златев. Той коментира, че вече е уговорено с кмета на Звездица, автобусите от селото да бъдат разредени на 2 часа, а хората да бъдат предупредени за промяната. Освен, че губят много време в задръстването, автобуси и тролеи харчат повече гориво, призна Златев. Той добави, че се е наложило общински микробуси, които превозват хора с увреждания, да минат през обходния маршрут през Девня.

Колите успели да стигнат по-бързо до централната част на Варна, отколкото преминаващите по моста, коментора шефът на общинското дружество. Той предложи като вариант за облекчаване на движението в пиковите часове с отварянето на участъка, който се ремонтира, за да могат хванатите в „тапата“ коли на градския транспорт и други автомобили, да се изтеглят оттам. Според зам.-кметът Тодор Иванов, това е невъзможно. „Идеята е да свършим с ремонта по-бързо, за да се разтовари трафика“, категоричен бе той.

По време на ремонтните дейности ще бъде подменена хидроизолацията, ще бъдат извършено цялостно пре асфалтиране, ремонт на тротоарните конзоли, саниране на гредите, ограничителни системи, знаци, маркировка и др.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1245 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини