Министерството на транспорта: Стачкуваха 3,6% от служителите в БДЖ

  • 24 ноември 2011 17:44

  • 885
  • 0
Министерството на транспорта: Стачкуваха 3,6% от служителите в БДЖ
© Булфото

Общият брой на стачкуващите в компаниите БДЖ и НКЖИ е 936 служители от над 26 000 души персонал, което е 3.6%.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Бройката на стачкуващите служители в „Холдинг БДЖ” за деня бе 444 души, което представлява едва 3.4% от общия брой на служителите в дружеството. В Национална компания „Железопътна инфраструктура” са стачкували 492-ма души, като само 61 от тях са свързани с движението на влаковете. В процентно изражение стачкуващите са 3.8% от персонала в НКЖИ, се казва още в съобщението.

Обобщените данни към 15:30 часа показват, че 85 влака от общо 210 са били спрени, вследствие на стачните действия на някои от служителите в железницата. Това е 40.5% от общия брой влакове, които трябваше днес да пътуват по разписание. Служителите на голяма част от тези композиции не подкрепят стачката и са били принудени да спрат, тъй като не работят обслужващите курса по трасето. Стачкуващи работници в товарните превози почти няма.

Данните на Националната компания „Железопътна инфраструктура” показват, че от всичките 335 гари, стачкуващи е имало на едва 30 гари. Стачни действия на служители на НКЖИ не е имало в Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Горна Оряховица, Стара Загора, Ямбол, Карнобат, Видин, Враца, Карлово и др.

Всички влакове, които по разписание трябва да заминат след 16:00 ч., ще потеглят от началните си гари с известни закъснения, които могат да варират с около 1 час, предупредиха от транспортното министерство.

Последвайте канала на

Десислава Станева
885 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини