Инж. Лазаров за ремонта в Димово: Ще асфалтираме пътя

  • 17 април 2016 09:22

  • 1585
  • 1
Инж. Лазаров за ремонта в Димово: Ще асфалтираме пътя
©

Правителството ще даде средства водният цикъл на Димово да бъде завършен, за да може да си изпълним работата и да асфалтираме пътя. Това каза председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров, във връзка с протест на хората в град Димово заради лошото състояние на международния път Е79, в предаването „Събуди се” в Нова телевизия.

Миналата сряда са отпуснати 8 млн.лв. на заседание на Министерски съвет за този път, уточни инж. Лазаров. „Този път е разкопан по една програма на Фонд „Земеделие” за подмяна на ВиК системите в град Димово. Това се случва през 2012 година, когато още през 2011 година Община Димово сключва договор с изпълнител, на който превежда значителен аванс, за да изгради водния цикъл на града”, посочи той и уточни, че от АПИ са издали разрешение за строеж и за ползване на този участък от пътя временно, в рамките на 6 месеца до 1 година.

„Още от началото на годината сме подали този участък и кандидатстваме за бюджетни средства, тъй като няма как да го включим в никаква програма. Средствата, които са необходими за ремонт на този път са значителни”, обясни инж. Лазаров и допълни, че участъкът е с дължина около 9 км и минава през град Димово до село Бела.

„Ремонтът е започнал, хората го знаят, от Видин в посока Димово, в началото на града е приключило изкърпването на пътния участък”, подчерта той. По думите на Лазар Лазаров, ремонтът не е достигнал до конкретния участък заради проблема с водния цикъл и канализационната система, като в 700 м от участъка канализацията въобще не е положена.

„В момента с Общинския съвет и с кмета на града търсим решение и мога да кажа, че решението вече е намерено. Правителството ще даде средства този воден цикъл да бъде завършен, за да може да си изпълним работата и да асфалтираме пътя”, категоричен бе инж. Лазаров.

Последвайте канала на

Калина Христова
1585 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
МНОГО ВАЖНО

2016.04.17 | 23:53

1
АВЕ КЪДЕЕ ПЕДРОТО ОТ ЕЛЕНИТЕ ВЕ ДА Е..ВА НЕГОВАТА М....А

Добави коментар

Водещи новини