Народното събрание отваря врати в Деня на Конституцията

  • 16 април 2016 08:21

  • 1219
  • 1
Народното събрание отваря врати в Деня на Конституцията
© Novini.bg

Народното събрание организира Ден на отворените врати. Инициативата е по повод Деня на Конституцията, който е и ден на юриста, и 200-годишнината от рождението на Екзарх Антим I.

Денят на отворени врати ще започне в 10.00 часа и ще продължи до 15.00 часа, съобщават от пресцентъра на Народното събрание. Председателят на парламента Цецка Цачева ще посрещне първите посетители в 10.00 часа в Южното фоайе. Сред тях ще бъдат студенти по право, политически науки, история, философия и социология, които ще бъдат специални гости на законодателната институция.

В Деня на отворени врати посетителите ще могат да разгледат изложба, в която са показани оригиналите на четирите български конституции от 1879, 1947, 1971 и 1991 г. На 12 информационни табла, посветени на Конституцията на Република България, ще бъдат представени интересни факти, снимки и документи, илюстриращи работата по изработването и приемането на четирите основни закона на България. Сред експонатите е и председателският звънец от Учредителното събрание във Велико Търново.

Епископската митра, жезълът и лични вещи на Екзарх Антим І, който е председател на Учредителното събрание, приело Търновската конституция, също ще бъдат изложени. Животът и дейността на Антим I ще са представени на 16 табла, на които е поместена и информация за събитията, свързани с борбите за създаване на българската екзархия и работата на Учредителното събрание след 1879 г.

Последвайте канала на

Калина Христова
1219 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВАЖНО!

2016.04.16 | 09:47

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини