Рашидов: Ще затворим къщата-музей на Яворов, ако няма незабавен ремонт

  • 14 април 2016 16:48

  • 1655
  • 0
Рашидов: Ще затворим къщата-музей на Яворов, ако няма незабавен ремонт
©

Къщата-музей „Пейо Яворов“ в София е в плачевно състояние и се нуждае от незабавен ремонт, в противен случай трябва да бъде затворена. Това съобщи днес министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко на среща с новия директор на Националния литературен музей Пламен Георгиев – Крайски и с новия управител на „Дом Яворов – ЕООД“ Васил Панчев, предаде "Фокус".

Преди два дни със свое писмо г-н Крайски алармира министър Рашидов за влошеното физическо състояние на емблематичната сграда, съобщиха от пресцентъра на Министерство на културата. Къщата на Яворов на ул. „Г.С. Раковски”, която е част от Националния литературен музей, е частна собственост. Новият собственик на сградата е „Дом Яворов – ЕООД“.

Васил Панчев увери министър Рашидов, че в понеделник – 18 април 2016 г., дружеството предприема спешен козметичен ремонт на къщата, за да може през месец май тя да отвори врати за Нощта на музеите. Васил Панчев запозна министър Рашидов и с намерението на дружеството - собственик да предостави къщата на П.К. Яворов на държавата, а в замяна да получи терен на друго място в София.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1655 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини