Сливен ще иска 8 млн. лв. безлихвен заем от държавата

  • 13 април 2016 14:43

  • 990
  • 3
Сливен ще иска 8 млн. лв. безлихвен заем от държавата
©

Община Сливен ще поиска безлихвен заем от държавата в размер на 8 милиона лева. Това каза днес кметът на общината Стефан Радев, цитиран от БТА.

Искането ще бъде внесено на следващото заседание на Общинския съвет. Средствата ще бъдат използвани за разплащане на просрочените текущи задължения, сред които храна, осветление, сметосъбиране, сметоизвозване и озеленяване.

Просрочените задължения на общината за текущи разходи са за 13 милиона лева.

Финансовите несгоди на Сливен датират поне от времената на Йордан Лечков, когато започна съпроводения с куп скандали мащабен ремонт на водния цикъл. Следващият кмет Кольо Милев завърши проекта, но неколкократно коментира, че всяка година се плащат по 8 млн. лева стари дългове.

Последвайте канала на

Десислава Станева
990 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Бачо Кико

2016.04.13 | 23:21

3
Да си изчистят незаконните бараки от главната улица че може пари да не видят по европейската програма която спечели общината.Община Сливен няма законно право да отдава площи по главната улица за колички за царевици и сладолед,тъй като е изградена с европейски пари които все още чакат за тях но ако продължават така безотговорно и базхаберно да управляват май нищо няма да видят! Защото тук трябва да дойде ОЛАФ и да им резне парите !

2016.04.13 | 22:06

2
да го вземат тоя заем и да го дадат и него на Лечков
гошо

2016.04.13 | 22:06

1
Сметосъбирането, сметоизвозването и озеленяването може да го правите доброволно и безплатно.Нали искахте ГРОБ,НА ви ГРОБ.

Добави коментар

Водещи новини