Мая Манолова: Дневният ми ред се определя от дневния ред на българина

  • 09 април 2016 08:44

  • 1914
  • 2
Мая Манолова: Дневният ми ред се определя от дневния ред на българина
©

Една част от пенсионерите приемат много болезнено фактът, че няма да получат великденски добавки, защото надхвърлят прага с един или два лева. Затова заедно с Червения кръст открихме дарителска сметка, в която се набират средства за българските пенсионери. Тя е под надслов: "Великден за всеки". Това каза омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

Омбудсманът призова да се дарят средства според възможностите, за пенсионер в беда. На въпрос как ще се разпределят средствата, Манолова уточни, че с тях ще се закупят ваучери за храна, които ще се раздават на възрастните хора. Това ще стане с помощта и на местната власт. „Не мога да обещая, че всички ще се възползват, но ще се помогне на хората в най-голяма нужда. Средства ще се събират до 25 април“, уточни Манолова. Идеята е да събудим доброто у българина.

Водя битка на много фронтове, призна Манолова. „Дневният ми ред се определя от дневния ред на българина. За 2016 г. основният и приоритет е насочен срещу монополите. Това е новият инструмент за рекет над гражданите - колекторските фирми. Появили са се и такива фирми, които изкупуват отдавна загубили давност дългове, създава арбитражни съдилища и хората се оказват осъдени и дадени на съдебен изпълнител. Това е абсолютно безобразие. България е страната на абсурдите. Тези институции възникват за решаване на спорове между две равнопоставени търговски дружества“.

„В тези 102 000 дела гражданите, които са клиенти на тези арбитражни съдилища не знаят, че са съдени. Едната страна сама определя правилата, не съхранява архив, назначава си съдии. Готова съм със законодателни промени, които да прекратят произвола на арбитражните съдилища“.

По темата за реинтеграция на децата в Дрен Манолова каза: „Не без основание е фактът, че изпратихме препоръка до главния прокурор, за да се извърши проверка за насилие над децата. Бях в дома в Дрен, разговарях с децата. Едно 10-годишно дете ми каза, че много иска при майка си. Процесът на реинтеграция трябва да се случи по-бавно. Да не се сгреши в някой документ и да се налага да трием с коректор", каза то. Моето притеснение е, че след като построихме тези хубави къщички, да не останат заложници в тях“.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1914 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
кикешка

2016.04.11 | 19:49

1
Бахти, простaта кокошка

2016.04.11 | 19:49

2
майка ти ли ?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини