Таксиджията-убиец минал психотест в началото на годината

  • 07 април 2016 21:35

  • 4518
  • 3
Таксиджията-убиец минал психотест в началото на годината
©

Таксиметровият шофьор, който уби приятелката си и се опита да се самоубие, е минал успешно психотест през месец януари. Това съобщи председателят на Браншовата камара на таксиметровите шофьори инж. Спас Атанасов.

Той е разговарял с шефа на фирмата, в която работи Стефанов. От него станало ясно, че 48-годишният мъж работел в компанията от няколко години, срещу него нямало забележки, документите му били редовни, съобщава "Стандарт".

Таксиметровият шофьор блъсна 6 паркирани и една движеща се кола в столичния квартал „Люлин” във вторник вечерта. По-късно се разбра, че той е издирван във връзка с убийството на жената, с която живее. На 5 януари в 20.10 часа е подаден сигнал за намереното тяло на жената в кв. „Надежда”. При катастрофата в столичния квартал „Люлин” са пострадали бременна жена и дете. Стефанов е откаран за преглед в болница, след което изчезва безследно, а няколко часа по-късно е обявен за издирване.

Съседи разказват, че не са чули скандал или викове от апартамента, където Петър Стефанов живеел с младата Елена Грекова. Полицаите изясняват мотива за престъплението, като водещата версия е ревност. Самата Елена наскоро споделила пред своя близка в квартала, че иска да се раздели с Петър, което най-вероятно го е подтикнало да посегне на жена си. Предполага се, че Петър е планирал убийството на жена си, защото е издебнал тя да остане сама в апартамента. В същото жилище живее и бабата на Елена, която ходела за по няколко часа в съседния вход да върши домакинската работа на дъщеря си, докато тя е на вилата. Точно този промеждутък от време е използвал таксиджията, за да ликвидира Елена.

Двамата заживели заедно, когато тя била едва 16-годишна. Таксиджията вече имал зад гърба си един брак и развод. От него Петър има дъщеря, която живее със семейството си в "Люлин", само на метри от мястото, на което баща й се блъска в паркираните коли.

Всички съседи описват таксиджията като кротък човек. Петър е фен на моторите и колите и точно заради тази страст на младини комшии му лепнали прякора Моториста. Петър не винаги е бил таксиджия. Когато детето им пораснало, Елена и Петър завъртели и търговия на три сергии на пазара в "Люлин". Според други комшии имали и малък магазин.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4518 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ЕВРОПЕДАЛ И ТОЛЕРАСТКИ БОКЛУК И ПОДМЕТКА НА ЕВРЕИТ

2016.04.12 | 15:57

3
за тази грозотия ли се е самоубил този човек ? то поне да си заслужаваше
Bobo

2016.04.12 | 15:35

2
В ДАИ при ГеРБ нали?
gost

2016.04.12 | 14:48

1
GADNI POLITICI-NE SE OPITVAITE DA OTKLANIATE VNIMANIETO NA HORATA OT VAS...

Добави коментар

Водещи новини