Мечка уби две овце и едно агне в местност край Смолян

  • 05 април 2016 21:20

  • 2311
  • 3
Мечка уби две овце и едно агне в местност край Смолян
© Getty Images/Guliver

Мечка е нападнала и убила две овце и едно агне по време на паша в местността "Варадил“ край смолянските села Чокманово и Полковник Серафимово, съобщи БНР.

Убитите животни са собственост на Стою Хубчев от село Полковник Серафимово. 36-годишният родопчанин се занимава с животновъдство от 15 години и стадото му наброява 360 овце. Преди седмица е изчезнала от стадото му една овца, но тази сутрин един от овчарите е намерил друго убито животно, а на няколко метра и агнето. По думите на овчаря, от стадото липсват общо 6 овце, но не могат да ги открият.

В района вероятно има майка с мече, което е оставено от нея да се учи да ловува. Това е второ нападение от мечка на стадото на Стою Хубчев. Преди 3 години на същата дата в района на Пампорово, мечка е убила 5 овце. Тази сутрин групата за бързо реагиране при Регионалната инспекция по околна среда и води в Смолян е проверила сигнала. Експертите са установили, че това е мечо нападение.

Това е първата регистрирана щета от мечка върху селскостопанско имущество за тази година въпреки топлата зима и ранната пролет. Смолянската екоинспекция ще изготви предложение за обезщетяване на собственика.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2311 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Умник Гюро

2016.04.06 | 06:41

3
Ами какво да прави Баба Меца, като е огладняла... Освен да погали някоя-друга овца!
ВАЖНО

2016.04.06 | 06:05

2
АБЕ КЪДЕЕ ОНЯ МЪРЗЕЛИВ СМРАД ОТ ЕЛЕНИТЕ...????
ВАЖНО!

2016.04.06 | 06:05

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини