През март в Търговище нарушенията на реда и хигиената са 38

  • 05 април 2016 11:32

  • 669
  • 0
През март в Търговище нарушенията на реда и хигиената са 38
© Getty Images/Guliver

38 е общият брой на констативните протокола, съставени от групата специалисти по контрол на чистотата в община Търговище, информираха от пресцентъра на местната администрация. От там уточниха, че веднага след предупрежденията са взети мерки и санкции не са налагани.

Констатирани са 14 случая на складиране на строителни отпадъци и строителни материали на обществени места. Според общинската наредба, строителните отпадъци, образувани от ремонтна дейност на домакинствата до 1 куб.м., се извозват по график, като за тях не се заплаща такса.

Протоколите за изхвърлени неразфасовани кашони в контейнери са 9, а за струпани дърва за огрев, опилки, палети, дървени изрезки и клони на обществени места са 4. Издадени са по 1 протокол за лепене на агитационни материали и материали на нерегламентирани места, падащи парчета мазилка от балкон на сграда над тротоарна площ, застрашаващ живота на хората, изхвърляне на тревни маси и пръст в контейнери за битови отпадъци и паркиране на автомобили на тревни площи.

Констатирани са 2 нарушения по Наредба за отглеждане на кучета.

5 са протоколите за изхвърляне на угарки на нерегламентирани места. Според Наредба за опазване на обществения ред в община Търговище се забранява хвърлянето на угарки, клечки кибрит и други отпадъци извън определените за целта места. За такива нарушения се налагат глоби в размер от 10 до 200 лв.

През месеца няма издадени актове. Практиката на Община Търговище е да пристъпва към санкциониране след неизпълнение на предписанията за отстраняване на нередностите, уточниха от пресцентъра на администрацията.

Последвайте канала на

Калина Христова
669 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини