Засилват контрола за нарушения пo пазарите и в парковете във Видин

  • 04 април 2016 16:39

  • 1038
  • 0
Засилват контрола за нарушения пo пазарите и в парковете във Видин
©

Община Видин изработи и постави общо 10 табели на възлови места в Крайдунавския парк и на откритите пазари в града, които предупреждават да се спазват законовите изисквания от страна на граждани и търговци, информира "Дарик".

Забранено е нанасянето на повреди върху растителността, парковата мебел, съоръженията и настилките; замърсяването на тревните площи и детските площадки; паленето на огън; разхождането на домашни кучета без нашийник и извън изрично упоменатите места; влизането на МПС в парка без пропуск, издаден от Община Видин; ползването на озеленените площи за разполагане на стоки и амбалаж; лепенето по дърветата на рекламни материали, некролози, съобщения и др. Посочено е, че нарушителите ще бъдат санкционирани с глоба от 50 до 500 лв.

На пазарите (Централен общински, на ул. „Разлог“ и пред градския стадион) се забранява продажбата на храни от животински произход, с изключение на яйца при температура на въздуха до 18 градуса. Ако се предлагат такива продукти, те ще бъдат унищожавани, а на нарушителите ще бъдат съставяни актове съгласно Закона за ветеринарномедицинската дейност и Закона за храните, в размер от 50 до 3 000 лв.

За спазване на указанията, посочени в табелите, ще се осъществява строг контрол, а виновните лица ще бъдат глобявани

Последвайте канала на

Калина Христова
1038 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини