22 места за животни в новата зоологическа градина в Пловдив

  • 04 април 2016 13:27

  • 2008
  • 1
22 места за животни в новата зоологическа градина в Пловдив
©

В новата Зоологическа градина в Пловдив се предвижда да има 22 местообитания за животни. В тях ще бъдат настанени младо семейство мечки, 2 камили, бизони, чакали, лисици, вълци, камерунски кози, фазани, водоплаващи птици, елени, няколко вида маймуни.

Това каза новият директор на зоопарка Минко Михайлов, след като бе официално представен пред журналисти. Той добави, че целта е в зоопарка да има повече екзотични животни, но по думите му жираф, лъв и тигър няма да има.

Местата, където ще живеят животните ще отговарят на всички европейски изисквания.
Михайлов посочи, че за животните е много важно да се адаптират, да свикнат с миризмите, звуците и всички особености на заобикалящата ги среда. За 18 клетки ще бъдат осигурени животни от България, а за останалите 4 - розово фламинго, азиатски видри, сервал (хищник от семейство котки), оцелот"- "от внос".

Очаква се различните видове да бъдат докарани от стопанства и зоопаркове в цялата страна, а останалите малко животни от стария зоокът ще бъдат транспортирани от Ловеч, Стара Загора и София, където са "разквартирувани"в момента. Това ще стане след около два месеца - когато ще приключи строителството и Зоологическата градина се лицензира.

Новият директор Минко Михайлов е завършил "Екология" в ПУ "П. Хилендарски" и има 18 години стаж като биолог в системата на МОСВ.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2008 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.04.04 | 13:34

1
Пешо, има места , бързай да не ги изпуснеш, че ще ги заемат

Добави коментар

Водещи новини