Учителка издирва учениците си ''живи или мъртви''

  • 01 април 2016 21:19

  • 3188
  • 4
Учителка издирва учениците си ''живи или мъртви''
©

Учителка от стражишкото село Камен обяви награда от 1 млн. долара за учениците си, пише "Монитор".

Класната ръководителка на десети клас в СОУ „Свети Климент Охридски”, Марияна Димитрова има в класа си едва петима ученици, които обаче не ходят на училище. За да ги върне в школото даскалицата е прибегнала до един доста нетрадиционен подход. Тя е разлепила из училището листовки, в които съобщава, че издирва учениците си „живи или мъртви” и обявява, че дава 1 млн. долара за информация, чрез която те могат да бъдат открити. Листовките с надпис „Wanted, Dead or Alive”, само за няколко часа се превърнали в истински хит в училището.

Учениците си правели селфита до тях, които след това качвали в интернет. А след това листовките внезапно изчезнали. Г-жа Димитрова се надява те да не са скъсани и изхвърлени, а да са отлепени и предадени на издирваните ученици от техните приятели. Дали „издирваните живи или мъртви” ще се трогнат от проявеното към тях внимание от страна на любимата им „госпожа” и дали ще се върнат отново в школото обаче, още не е ясно.

Директорката на СОУ-то в Камен, Елена Данаилова разказа, че наред с 272-те малки ученици, в училището учат и 50-60 възрастни. Майките и татковците с прошарени коси чинно влизали в клас, подвивали крака под чиновете и учели за да получат дипломи за основно или средно образование. Дипломите им били необходими за да си намерят по-добра работа, да изкарат курс за шофьори или за да получават повисоки обезщетения и социални помощи.

Последвайте канала на

Novini.bg
3188 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Важно!

2016.04.25 | 08:29

4
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!
Философ

2016.04.15 | 02:40

3
Народът е казал,че от всяко дърво свирка не става.

2016.04.04 | 09:39

2
ot tia chukani nishto ne stava osven fabrika za deca i laina
petar

2016.04.04 | 09:39

1
Krasimire,marzeliveco,nali znae6 za6to te izgoniha ot Elenite

Добави коментар

Водещи новини