Гарелов: Трябва да запазим човечността си спрямо бежанците

  • 01 април 2016 07:31

  • 1372
  • 3
Гарелов: Трябва да запазим човечността си спрямо бежанците
©

„Всички се надпреварват да бъдат по-критични към мигрантите и да запазват България. Това е добре, но трябва да запазим своята човечност. Проблемите са по-сложни, хората бягат от войната, а не идват, за да ни изнасилват и убива. Хората, които правят атентати и хората, които идват - не са тъждествени неща“. Това заяви журналистът Иван Гарелов в ефира на БТВ.

По думите ми Западът трябва да каже иска ли ги тия хора или не. „В Америка защо не е дошъл краят, там има смесица от хора“, каза още той.

„Меркел обяви, че Германия е добра и да идват всички и когато разбра, че е допуснала груба политическа грешка – отиде в другата крайност и прехвърли топката на Турция. Турция винаги е била с много ловка дипломация и се възползва от ситуацията. Според мен е много показателна ситуацията с отказа на Обама да се срещне с Ердоган“, коментира още той.

"Не бих казал, че преходът е минал – не сме се разделили със скритото управление, което дърпа конците. Демокрацията като че ли повече служи за фасада, за прикритие на един друг живот, който се движи по собствени закони, не тези, създадени от държавата.
В последно време нишките, които продължават да се дърпат, не са толкова невидими, а мерки, които се предприемат против известни персони и фирми, според мен, са повлияни повече от чужбина, не са плод на вътрешно убеждение. Така или иначе са нещо много положително. Чорапът ще се разплете, защото когато на някого му отнемат хубавия залък, той ще започне да си отмъщава", каза Гарелов.

Последвайте канала на

Калина Христова
1372 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.04.02 | 18:47

3
Гарелов май е гладен

2016.04.02 | 18:46

2
Гарелов го определям седна дума. Боклук.
Ха

2016.04.02 | 18:46

1
Обратно от къде са дошли те да не би да са ,човечни ' тия необразовани талибани

Добави коментар

Водещи новини