След средата на април започват да кърпят квартални улици в цяла София

  • 31 март 2016 21:20

  • 1521
  • 2
След средата на април започват да кърпят квартални улици в цяла София
©

Нова серия от ремонти започват след 15 април в столицата.

Около 70 квартални улици из цяла София и два ключови булеварда ще бъдат обновени. Най-много ще се работи в кварталите „Овча купел“, „Надежда“, „Орландовци“, „Бенковски“ и „Лозенец“, обясни пред в. „Труд“ зам.-кметът на София Любомир Христов. Един от ключовите булеварди, който ще бъде изцяло ремонтиран, е „Монтевидео“ в кв. „Овча купел“. Той ще се преасфалтира, като едновременно с това ще се обновят осветлението, пътната маркировка и светофарите. Предвижда се да се разшири и пространството до Нов български университет. В момента там текат процеси за отчуждаване на имотите от двете страни на булеварда. Очаква се в края на април, когато времето се затопли, да започнат ремонтните дейности в този район.

Другата важна реконструкция е в кв. „Дружба“. Там пътната настилка ще се подмени по ул. „Обиколна“ в района между бул. „Копенхаген“ и бул. „Цветан Лазаров“. Ремонтирани ще бъдат също ул. "Богатица" в кв. „Лозенец“, бул. „Владимир Вазов“ в „Сухата река“, улиците „Атанас Узунов“ и „Велчо Атанасов“ в кв. „Редута“. Нов асфалт и трамвайни релси ще бъдат положени по ул. „Козлодуй“ и бул. „Витоша“ до входа на Южния парк.

„Списъкът с всички улици, които предстои да се закърпят, е дълъг“, обясни зам.-кметът и допълни: „Те са важни, защото през тях минава основният трафик на съответния квартал“. Любомир Христов призна, че няма как да се избегнат задръствания в районите, в които се извършват ремонтите. От общината работят върху обходни маршрути, по които хората да се придвижват. За да се намалят тапите, ремонтите са разпределени във времето - повечето реконструкции ще започнат в края на май.

„Тогава първолаците и дванадесетокласниците завършват и трафикът ще олекне. По същия начин и в края на юни ще стартираме част от другите ремонтни дейности“, обясни Христов. Столичната община разполага с бюджет от над 34 млн. лв. за тазгодишните ремонти на пътищата. Те са отпуснати по инвестиционната програма на общината и тази година са с 10 млн. лв. повече, отколкото миналата. През 2015 г. за ремонт бяха предвидени 23 млн. лв., като с тях бяха закърпени около 40 столични улици.

Филип Епитропов
1521 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.04.06 | 10:53

2
Увеличиха парите за винетките а пак само се кърпят което не решава проблемите прави се кръпка в кръпка. Нали беше целта по високи такси да не се кърпят пътищата или пак някой ще източи кинтите?

2016.04.06 | 10:53

1
По-висока цена на винетките по-големи и по-дълбоки дупки

Добави коментар

Водещи новини