Баровски квартал потъна в боклуци

  • 23 ноември 2011 10:04

  • 1066
  • 1
Баровски квартал потъна в боклуци
©

Селото на пловдивските богаташи - Белащица, е затънало в боклуци , страхуваме се да не пламнат болести и зарази, алармираха “Труд” негови жители.

Контейнерите са пълни със смет от седмица, а заради липсата на място боклуците се изсипват покрай тях. Мръсотията изправила на нокти както собствениците на луксозните вили, така и местното население.

“Да, наистина по някои вътрешни улици в селото не е чистено, но по централната улица минаха сметоизвозващите коли в събота и в неделя. Причината е, че община Родопи от дълго време не е плащала на почистващата фирма, която пък от своя страна има затруднения”, обясни новата кметица на Белащица Цветанка Читакова. Тя апелира за търпение, защото в момента преговаря с фирма КМД, която се грижи за чистотата на двайсетината села от община Родопи. По график автомобилите идват да събират сметта в Белащица всеки вторник и сряда.

“Въпреки трудностите продължаваме да извозваме боклуците, но от една година от община Родопи ни дължат 700 000 лева. Проведени са много разговори с предишната кметска администрация,но досега няма резултат, а ние плащаме за автомобилите, заплати на хората, осигуровки и куп други разходи”, обясниха представители на КМД.

Сметта, която извозвали от баровското село, се равнявала на бокулците от един среден пловдивски квартал.

Последвайте канала на

Novini.bg
1066 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.11.23 | 22:21

1
До това положение ни докара Шишков!

Добави коментар

Водещи новини